Søndag, 15. november 2015 — af John Lautrup

KÆMPESTORT TILLYKKE: Ulf Pilgaard fylder 75 år

Ulf Pilgaard
Ulf Pilgaard
Foto: Birger Storm
Ulf Pilgaard har for længst passeret pensionsalderen, men han ikke tænkt sig at stoppe med at få os til at grine.

Ulf Pilgaard fylder 75 år i dag. Så årene stablet oven på hinanden har efterhånden nået en højde, der matcher manden selv. Han rager op. Højt op.

Ulf Pilgaard er en gigant i dansk revykunst og har i dag en status, der er vokset helt ud i de stjernegalakser, hvor kun de allerstørste af hans forgængere befinder sig. Derude, hvor Dirch Passer stadig lyser op, bare for at tage den vigtigste.

Fik sit gennembrud sammen med Dirch

Og det var netop sammen med Dirch i Cirkusrevyen, at Ulf fik sit store gennembrud sidst i 60'erne som sidekick til den brølende latterbamse. De to fulgtes ad i en årrække på Bakken, hvor Ulf efterhånden fik mere og mere spillerum over for revyens altdominerende stjerne. De udviklede et nært venskab, og Ulf så på tæt hold, hvordan Dirch Passer som så mange andre i branchen sled sig selv ihjel med en cocktail af nattesjov, alkohol og et alt for stort arbejds- og præstationspres.

Ulf Pilgaard har lavet Cirkusrevyen i 35 år

Ulf nøjedes med arbejdet og er aldrig hoppet på den anden galej. Det er sandsynligvis årsagen til, at han kan runde de 75 år i fuldt vigør efter endnu en succesrig sæson i Cirkusrevyen. Her har han sammenlagt optrådt i 35 år, uden at tempoet er nedsat og uden aktuelle planer om at lade sig pensionere. I dag er det ham, der er superstjernen på scenen med sine uforglemmelige parodier, ikke mindst på dronning Margrethe.

Fik folk til at gyse

At Ulf Pilgaard kan andet end at få folk til at krympe sig af grin har han bevist i adskillige filmroller. Gennembruddet i de alvorlige roller kom i 1994, da han i stedet fik publikum til at gyse som magtfuld politikommissær i Ole Bornedals "Nattevagten". 

Privat er Ulf Pilgaard gift med Gitte og har to voksne sønner. Ægteskabet har varet i 45 år, og han har i sin netop udgivne erindringsbog "Mit liv som Ulf" på rørende vis fortalt om Gittes uhelbredelige demenssygdom "Huntingtons Chorea". Det er naturligvis en sorg, at hans hustru ikke er rask. Men helt mørkt er der ikke i familielivet. Hjemme i Hellerup-villaen griner de stadigvæk, som han fortalte i et interview i BILLED BLADET fornylig. 

- Hjernen er stadig klar - det er først og fremmest benene, det er galt med, og hun har stadig sin sarkastiske og vittige replik i behold, sagde Ulf Pilgaard. 

Gid latteren må runge hjemme hos fødselaren i dag og i Østre Gasværk, hvor han er på scenen sammen med Lisbet Dahl i "Vores sensommer", der havde premiere lørdag. Han har fortjent det. 

Et kæmpestort tillykke til Ulf Pilgaard.

Se de mange skønne billeder med bl.a. DIrch Passer, Claus Ryskjær, Karl Stegger, Lisbet Dahl og mange andre i galleriet herunder.

GALLERI: Se alle de sjove og skønne billeder med Ulf Pilgaard

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden