7. mar. 2019
Af Casper Nielsen

Kim Larsens Midt om Natten vender tilbage

Kim Larsen og Erik Clausen i "Midt om natten"
Kim Larsen og Erik Clausen i "Midt om natten"
Foto: TV 2
Kim Larsens ”Midt om Natten” var den afdøde spillemands største hitplade. Nu sætter Tivoli atter musical-versionen på plakaten – og søger en ny Susan Himmelblå.

Kim Larsen har efter sin død har ikke taget sine mange sange med sig i graven.

Tværtimod har lysten til at høre hans evergreens været så stor, at Tivoli nu atter sætter musicalen ”Midt om natten” på plakaten.

Midt om Natten - landet rundt

Fra februar 2020 sendes musicalen på en omfattende danmarksturné, der afsluttes med en længere spilleperiode i Tivolis Koncertsal.

Premieren på "Midt om natten" finder sted den 5. februar 2020 i Musikhuset Esbjerg, hvorefter forestillingen spiller i Aalborg, Aarhus, Horsens, Holstebro, Randers, Frederikshavn, Sønderborg og Odense.

Den 2. april 2020 får forestillingen københavnerpremiere i Tivolis Koncertsal, hvor den spiller frem til medio maj.

Publikum elsker Midt om Natten

Kim Larsen død i en alder af blot 72 år, den 30. september 2018 udløste en regulær landesorg.

Men interessen for musicalen "Midt om natten" og Kim Larsens og Gasolins hits var i foråret 2018 allerede så overvældende over hele landet, at man alene i Tivolis Koncertsal noterede forestillingen set af 90.000 tilskuere.

-”Midt om natten" blev sidste år en fantastisk succes, og vi var meget overvældede af publikums modtagelse. Vi glæder os derfor over, at vi allerede i forbindelse med opsætningen i 2018 fik mulighed for at bringe forestillingen tilbage i 2020, og oven i købet i en fornyet version af musicalen, der nu sætter endnu skarpere fokus på filmens fortælling og Kim Larsens musik, siger forestillingens producent Thomas Langkjær.

Holdet tæller igen Gustav Wolter, der i 2018 fik sit gennembrud i Kim Larsens rolle som den oprørske Benny, mens Troels Malling tager en tur mere som charmøren Arnold, rollen der i filmen blev spillet af Erik Clausen.

Derudover kan man opleve Allan Mortensen som vagabonden Tusindfryd, Jimmy Jørgensen i dobbeltrollen som brugtvognsforhandleren Charles - og Rockerleder.

Hvem bli'r Susan Himmelblå?

Det vil senere blive offentliggjort, hvem der skal spille de øvrige roller. Ikke mindst Susan Himmelblå, der i filmen blev udødeliggjort af Birgitte Raaberg, og i musicalen spillet af Lise Baastrup.

"Midt om natten" fra 1984 solgte 922.000 biografbilletter, mens albummet, der udkom i 1983 med svimlende 650.000 eksemplarer fortsat er det bedst sælgende danske album nogensinde.

Læs mere om: