Kirsten Olesen tog afsked med sin mand

Kirsten Olesen
Kirsten Olesen
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
”Matador”s Agnes, skuespilleren Kirsten Olesen tog en bevægende afsked med sin mand, guistaristen Ole Ousen, som hun har dannet par med siden 1974 – og giftede sig med i 1997.

De kom fra nær og fjern. Venner og kolleger, skuespillere og musikere. Alle strømmede til Christianskirken på Christianshavn for at vise deres sidste respekt.

Ole Ousen – også kendt som ”den femte ørkensøn” – havde en enorm omgangskreds, efter et langt liv i musikken, der – ifølge præsten Fleming Pless - begyndte, så snart han fik sin første guitar som 14årig i konfirmationsgave. Og Ole Ousen nåede at blive 70 år, inden han til sidst tabte kampen til kræften, torsdag den 4 april.

Det skortede da heller ikke på musikalske indslag i kirken, da han i dag blev begravet. Ud over salmerne 'Se nu stiger solen', 'Lysets engel' og 'I østen stiger solen op' leverede jazzguitaristen Jacob Fischer en solo, og sammen med Francesco Calí og Claus Nørregaard gav de nummeret 'Every time we say goodbye'.

- Et mere helstøbt par end jer er svært at finde. Det er lige før man bliver helt misundelig”, sagde Fleming Pless.

- Ole var en gentleman, og en mandekammerat. Men han kunne så sandelig også give dig sin støtte, og sidde og kigge på dine sidste prøver på teatret, og sige: ”Det er godt, Kirsten”.

I den sidste tid støttede Kirsten Olesen sin mand – ”og den gave, at mærke kærligheden mellem sig, er den største man kan give hinanden”, sagde Fleming Pless.

Kirsten Olesen var selv med til at bære kisten ud til ligvognen, hvor hun tog den sidste afsked, inden hun blev omkranset af alle de trøstende og kondolerende venner.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden