Lørdag, 12. december 2020 — af af Trine Larsen

Klaus Pagh bisat

Klaus Pagh blev bisat fra Frederiksberg Kirke
Klaus Pagh blev bisat fra Frederiksberg Kirke
Foto: Jesper Sunesen
Tæppet gik ned for aller sidste gang, da teatermanden Klaus Pagh kl 13 blev bisat fra Frederiksberg Kirke - efter at han tirsdag morgen sov stille ind i sit hjem, omgivet af sine nærmeste.

Ved bisættelsen var Dansk Teaters Grand Old Man, også omgivet af sine nærmeste.

Eks-hustruen skuespiller Sonja Oppenhagen og datteren, Anne Pagh, der sammen med Klaus Paghs nuværende hustru, Nancy, var samlet ved den flagsmykkede kiste, for at sige et sidste farvel.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Klaus Pagh blev 85 år og han havde selv arrangeret bisættelsen til mindste detalje og valgt at præsten og debattør Sørine Godfredsen, skulle stå for bisættelsen.

Klaus Pagh havde ønsket, at hans sidste forestilling i Frederiksberg Kirke blev et tilløbsstykke, på linie med nogle af hans store teater-succeser på ABC-Teatret et stenkast fra kirken.

Men Corona-pandemien standsede ‘billet-salget’ og derfor var der kun godt 65 inviterede tilstede i Frederiksberg Kirke, fordi de skulle synge, `.I Østen Stiger Solen op’ og ‘ I Danmark er jeg født’.

Flere af de inviterede gæster kunne fortælle om en mand, som de skyldte meget.

- Klaus var et paradoks. Og han har gjort meget, for mange og for publikum. Da Preben (Kaas.red.) døde ringede Klaus efter et stykke tid og sagde: -Jeg er sur på dig, jeg sagde jo du skulle ringe, hvis jeg kunne hjælpe og du ringer ikke....hvad kan jeg gøre for dig?, mindedes Lisbet Dahl, den generøse teatermand på vej ind i kirken.

Tre kvarter senere gik tæppet for altid for Klaus Pagh. Teatermandens kiste blev båret ud til den ventende rustvogn af hustruen Nancy og datteren Pawarisa, samt børnene, Nikolai, Peter, og Anne Pagh, samt Annes mand, Søren, mens tonerne af sangen, ’ I believe I can fly’ kunne høres inde i kirken.

Også dette var Klaus Paghs ønske, fordi han mente, han fløj væk, når han døde.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden