Søndag, 10. juni 2012 - af af Hanne Rask

Kongeligt stjernedrys over Græsted revyen

Peter Gilsfort

Kgl. Skuespiller Peter Gilsfort er klar, når Græsted Kro slå dørene op til årets revy d. 7. juli.

Foto: Ole Bjørk
Kongeligt stjernedrys pryder Græsted-revyen i år. Sådan da. Det er nemlig Kgl. Skuespiller Peter Gilsfort, der i år skal styre løjerne i Græsted, når kroen slå dørene op til årets revy d. 7. juli.

Men ikke nok med det. Årets revy bliver samtidig fremført i helt nyrenoverede lokaler i det Græsted Kro er blevet gennemgået fra ende til anden og på det nærmeste er blevet en kongelig værdig. Ikke at det er meningen, lokalerne skal være overdådige, blot har den forfaldne kro haft behov for en ordentlig renovering. Og det er sket. Over de sidste måneder er 25 tons skrald i form af murbrokker, gulvbrædder, loftsmateriale, tagsten, tapet, gulvtæpper og gammelt service kørt væk, og kroen står nu klar til at byde velkommen til måske ikke ligefrem kongelige sale, men i hvert fald en hyggelig sal, hvor der traditionen tro, serveres mad, inden revyens start.

Det er den legendariske Græsted-revy-skuespiller René Richardt, og hans kæreste, scenograf på Det Kgl. Teater Vibe Pock-Steen, der - krisetider til trods - har vovet at købe Græsted kro. Parret fik nøglerne i marts, og så er det ellers gået stærkt.

- Folk, der har forstand på det, siger vi ikke er rigtig kloge, men vi vil ikke stå en dag og fortryde, at vi ikke prøvede, sagde parret til lokalavisen i Græsted, da de overtog de forfaldne bygninger. Det er mest af alt gamle minder, der har holdt kroen oppe, men nu ønsker det nye værtspar altså at gøre stedet til byens puls. De to har gennem mange år medvirket i Græsted revyen, og nu tyder det altså på at revyen er fremtidssikret.

Sidste revy blev spillet på kroen i 2008, og nu er den altså stærkt tilbage med et hold bestående af Kristine Exner og Troels Malling, kendt fra DR2s Krysters Kartel, den legendariske John Batz, der "altid" har været en del af Græsted revyen, og altså krofatter himself Rene Richardt - og så med kongelig instruktør!

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden