24. maj. 2015
Af af Helle Skram de Fries

Kurt Ravn tilbage i en musical

Kurt Ravn
Kurt Ravn vil efter mange års pause igen lade sin smukke sangstemme høre i en musical.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Når 67-årige Kurt Ravn næste år spiller med i Jekyll & Hyde, The Musical, er det første gang siden 1998, har prøver kræfter med den genre.

Sidst den populære skuespiller Kurt Ravn stod på en musicalscene, var helt tilbage i 1998. Her spillede han grev Danilo i Den Glade Enke. Men nu er han tilbage i en musical – nemlig Jekyll & Hyde, The Musical, som sættes op af af Det Ny Teater med premiere i februar 2016.

Dobbeltrollen som Dr. Jekyll og Mr. Hyde spilles af Tomas Ambt Kofod, der på Det Ny Teater senest har spillet både udyre ti Skønheden og Udyret og Fantomet i Love Never Dies.

Kurt Ravn har rollen som Dr. Jekyll og Mr. Hydes gode ven, advokaten John Utterson.

Kurt Ravn har haft travlt

Sideløbende med sine mange roller på teater, film og TV har Kurt Ravn i de senere år dyrket sin musikalske karriere med koncerter over hele landet og talrige cd-indspilninger.

Med i musicalen er også Julie Steincke, der vender tilbage til Det Ny Teater efter sin anmelder­roste præsta­tion i musicalen Bllly Elliot.

Kurt Ravn var sidste sommer involveret i den traktorulykke på Mandø - under indspilninger til en Far til fire-film - hvor kollegaen Bodil Jørgensen kom alvorligt til skade. Kurt Ravn, der kørte traktoren, kan nu glæde sig over, at Bodil Jørgensen for længst er tilbage på scenen og lige nu prøver på højtryk på Tivolis TAM TAM-revy.

Læs også: Kurt Ravns store sociale engagement

Læs mere om: