25. jul. 2011
Af af Ken Richter

Leif Maibom og konen: Vi gør klar til at stoppe

Leif Maibom
Johnna og Leif maibom
Foto: Alex Tran
Efter 30 år i spidsen for Sønderborg Revyen leder Leif Maibom efter sin afløser.

Gennem et langt revyliv har Johnna og Leif Maibom stået i spidsen for en blomstrende revysucces i Sønderborg. De begyndte som glade amatører i deres fritid, mens de stadigvæk begge var lærere. Og i år valfarter 24.000 gæster til de 48 gange, revyen bliver vist i byens flotte teatersal ved Hotel Comwell. Støt og roligt har Sønderborg Sommerrevy udviklet sig til en af landets førende, og landets sydligste revy i det jyske er blevet en rigtig god forretning.

- Vi har aldrig sat penge til, og vi har aldrig arbejdet gratis. Overskuddet er vores løn, men det kræver, at du kan holde hovedet koldt og samtidig være en god handelsmand. Desuden skal du klare mange opgaver selv, og for os er det gået i blodet. Vi har hele tiden villet bevise, at vores revy kunne blive til noget. Nu er vi nået dertil, at vi ikke behøver spekulere så meget over, hvad vi privat bruger vores penge til, siger parret ærligt, og understreger, at de bestemt ikke er kommet sovende til den økonomiske frihed, for der er tit arbejdsuger på op til 70 timer.

- Ingen har tvunget os til det, og vi klager bestemt ikke, siger ægteparret, der foruden det flotte revyjubilæum med 30 sæsoner også har fejret sølvbryllup i år, og Johnna har rundet de 65 år, mens Leif til december haler ind på fruen, når han skifter de 59 år ud med 60.

Fået vores plads i hierakiet

- Vores vigtigste opgave er nu at få revyen over på andre hænder. Det skal være en glidende overgang, som vi regner med falder på plads i løbet af de næste fem år. Vi har en idé, men mere kan vi ikke afsløre endnu.

Johnna og Leif Maibom indrømmer gerne, at det har været hårdt, ja, måske ligefrem en kamp at blive accepteret i revybranchen. Som skolelærere kom de udefra og havde kun lysten og energien at bygge på. De har lært det hele fra bunden.

- Det har været sundt for os, at det er gået stille og roligt opad, og vi nu har fået vores plads i hierarkiet.

Når sæsonen 2011 slutter, vil Johnna og Leif Maibom for første gang prøve at trække stikket og holde totalt fri i tre måneder, hvor der gerne skal blive mere tid til Johnnas tre børn og de fem børnebørn.

- Vi holder pause fra alt og skal bare slappe af, til vi keder os, er de enige om.

Læs mere om: