Lily Weiding efter Morten Grunwalds død: Sådan har hun det nu

Lily Weiding og Morten Grunwald

Lily Weiding og Morten Grunwald

Foto: Birger Vogelius
Morten Grunwalds 95-årige enke Lily Weiding har det godt, selv om hun i 2018 måtte tage afsked med sin mand gennem 53 år. Det fortalte hun til afsløringen af en ny buste af Morten Grunwald.

95-årige Lily Weiding afslørede i sidste uge en bronzebuste af sin mand Morten Grunwald, som nu kan beundres på teatret Østre Gasværk. 

- Jeg har det faktisk godt. Man lærer at leve med savnet - vi var jo sammen i 53 år, fortalte Lily Weiding blandt andet.

På teatret døgnet rundt

– Nu er Morten her døgnet rundt. Og det var han næsten også, da han skabte det. Han var her hele dagen, og han var her også om aftenen, når der var forestilling. Så jeg synes, det er et dejligt minde.

- Og jeg synes virkelig, at han har fortjent det. Jeg er glad for den. Meget glad, sagde Lily Weiding til afsløringen.

Lily Weiding med busten af Morten Grunwald
Foto: Martin Høien

Lily Weiding med busten af Morten Grunwald

Per Pallesen var initiativtager

Siden Morten Grunwalds død 14. november sidste år har kollega og mangeårig ven Per Pallesen arbejdet for at få lavet en buste af den folkekære skuespiller. 

– For det første var Morten en af mine gode venner, dernæst var han en meget stor teatermand. Han har lavet teater i så mange år, han har været chef for teater og i det hele taget haft stor betydning for dansk teater, siger Per Pallesen til TV 2 Lorry.

Som Benny fra Olsen Banden kendte alle danskere ham, og i 1970’erne var han med til at grundlægge og omdanne Østre Gasværk fra en gammel gasbeholder til et moderne teater. 

Busten er lavet af billedhuggeren Stine Ring Hansen.

Læs mere om begivenheden og se billederne fra afsløringen af Morten Grunwalds buste i BILLED-BLADET nr. 50.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden