21. feb. 2013
Af af Lisbeth Grube

Lisbet Dahl: Preben Kaas’ død er min største sorg

Lisbet Dahl
Lisbet Dahl
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Revydronningen Lisbet Dahl er stadig mærket af, at hendes daværende mand, Preben Kaas, valgte at tage sit eget liv.

- Det er den største belastning og den største sorg, jeg har haft i mit liv. Jeg kommer aldrig til at opleve noget så voldsomt som det.

Sådan lyder det ærligt fra Lisbet Dahl på tirsdag i TV 2-programmet "Stjernerne på slottet", hvor den 66-årige revydronning åbner op og fortæller om sit ægteskab med afdøde Preben Kaas. Et ægteskab, som fik en yderst tragisk afslutning i 1981, da Kaas valgte at tage sit eget liv.
Lisbet fortæller, at hun forelskede sig i Preben Kaas, fordi han var sød, dejlig og charmerede - men at hun var gift med teaterdirektøren i en periode, hvor han havde det svært, fordi det gik tilbage med Cirkusrevyen.

- Preben kørte ned, og han fik lidt for meget whisky. Stille og roligt eskalerede det, og han måtte til sidst sælge Cirkusrevyen. Han fik det dårligere og dårligere, og det er klart, at det slider enormt meget på et ægteskab, siger Lisbet om Preben Kaas.

- Han valgte at hoppe i havnen. Han blev ked af det. Han var nok i dyb sorg over, at alle havde svigtet ham. Ikke hans familie, men hans venner. Så tror jeg, der sker det, at man siger: "Jeg er ingen nytte til. Jeg gør ingen mennesker gavn. Det vil være bedst for alle dem, jeg holder af, hvis jeg forsvinder", siger Lisbet Dahl, som oven på meldingen om Prebens død gik på scenen samme aften.

- Det var en fejl. Jeg var i chok, erkender Lisbet, som havde svært ved at tackle dødsfaldet.

- Når jeg kom hjem til mig selv, var jeg i sorg, for jeg kunne ikke komme igennem det. Jeg kunne ikke bearbejde det, der var sket. Det er jo så voldsomt, så når jeg sidder og fortæller om det nu, tænker jeg: Hvordan i alverden klarer man sådan noget?, spørger hun i programmet.

Læs mere om: