Søndag, 9. oktober 2022 — af Stine Ramlyng

Lisbet Dahls skjulte smerte: Det slog mig fuldstændig ud

Foto: Kaspar Wenstrup
Skuespiller Lisbet Dahl er normalt ikke til at ryste. Stærk som en okse, kalder hun sig selv. Alligevel er hun væltet to gange og er blevet sygemeldt med stress.

- Jeg har oplevet episoder, hvor stress vendte fuldstændig op og ned på min tilværelse. Første gang jeg blev ramt af stress var for cirka femten år siden, og det kom som lyn fra en klar himmel. Det slog mig fuldstændig ud, fortæller Lisbet Dahl hudløst ærligt i TV 2-programmet ”Min skjulte smerte”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Lisbet Dahl røg ned to gange

- Tænk hvis man var sådan en, der aldrig kunne vælte. Selvfølgelig kan jeg væltes, der skal meget til, men hvis der er uro i rigtig mange fronter omkring mig, så vælter jeg. Det har jeg gjort to gange, og der røg jeg rigtig ned altså og sad og græd i min sofa.

Lisbet Dahl fortæller i programmet om den episode, hvor hun følte, at en stor krog tog fat i nakken på hende og flåede hende 4-5 meter op i luften.

- Det var rystende forfærdeligt. Det næste jeg husker, er bare, at jeg kommer ind og ligger og græder på en seng, og så var de jo godt klar over, at så var den gal, fortæller Lisbet Dahl, der samme aften blev hentet af en ambulance og var indlagt tre dage efterfølgende.

- Jeg var ikke klar over, at jeg var så langt ude, før den krog kom og hev mig op i loftet og jeg kom på hospitalet, fortæller hun videre.

Gik nær galt igen sidste år

I 2021 var det nær gået galt igen for den dengang 75-årige revydronning, der nåede at blive sygemeldt, inden hun væltede fuldstændig.

- Det var jo ikke min skyld. Det var noget der skete, fordi man er et menneske, fordi man reagerer på de ting, der sker rundt omkring en. Og gu’ er jeg da stærk som en okse og alting, men gud være lovet at jeg også er til at ryste, siger Lisbet Dahl.

I denne uges BILLED-BLADET kan du læse meget mere om Lisbet Dahls to nedture, hvordan hun klarede sig igennem, og hvordan hun har det i dag.

Du kan se sidste afsnit af ”Min skjulte smerte” med blandt andre Jesper Skibby og Claudia Rex onsdag den 19. september på TV 2 eller streame alle tre programmer i serien på TV 2 PLAY.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden