1. dec. 2015
Af Casper Nielsen

Maria Lucia i ny stor musicalrolle

Maria Lucia Heiberg Rosenberg
Maria Lucia Heiberg Rosenberg
foto: Birger Storm
Maria Lucia Heiberg Rosenberg er i gang med at læse Ken Follets ”Jordens søjler”. Næste år skal hun nemlig spille den kvindelige hovedrolle i en hel ny musical-forestilling bygget på bestselleren, der får verdenspremiere på Østre Gasværk i København.
Maria Lucia Heiberg Rosenberg får nok at bruge sin sangstemme på i det ny år. Hun skal spille den kvindelige hovedrolle som Aliena, mens Laus Høybye har fået den mandlige hovedrolle som Jack i en ny musicalversion bygget over Ken Follets bestseller ”Jordens Søjler”. Forestillingen på Østre Gasværk i København bliver en stor historisk kærlighedsfortælling omkring et katedralbyggeri i 1100-tallets England. Der bliver 25 medvirkende og fuldt orkester.

Verdenspremiere

- Jeg er ved at læse bogen, så jeg kan får karakteren helt ind under huden, siger Maria Lucia, der i øjeblikket også spiller musical om aftenen, nemlig "The Sound of Music" på Det Ny Teater. Forfatteren Ken Follett har helt enestående vist tillid til netop Østre Gasværk Teater, som bliver det første teater i verden, der iscenesætter "Jordens Søjler". - Kontrakten faldt på plads i fredags, siger Pia Jette Hansen, direktør på Østre Gasværk Teater.

Stolt forfatter

”Jeg er henrykt over, at Jordens Søjler – min mest populære bog – bliver en dansk musical. Jeg er dybt spændt på at se, hvordan min historie bliver forvandlet af det højst succesfulde team Høg, Aagaard og Svanekier. Jeg har været i København mange gange, og jeg ser frem til at komme tilbage i efteråret 2016 for at besøge Østre Gasværk Teater til verdenspremieren på musicalen Jordens Søjler”, kunne man ved dagens pressemøde høre Ken Follett sige i en videohilsen. Musical-trioen Høg, Aagaard, og Svanekier arbejder i øjeblikket på at lave manuskript og en helt ny musik til forestillingen. - Og så er scenografen udfordret, fordi der skal laves en katedral, der skal bygges op og styrte sammen – og bygges igen, siger Pia Jette Hansen. Det bliver den Reumert-nominerede Astrid Lynge Ottosen, der skal løfte den opgave, når "Jordens Søjler" får premiere den 12 oktober 2016.

Læs mere om: