24. nov. 2015
Af Helle Skram de Fries

Maria Lucia nomineret til fornem pris

Maria Lucia Heiberg Rosenberg
Maria Lucia Heiberg Rosenberg
Foto: Birger Storm
"The Sound of Music" har bragende succes på Det Ny Teater, og nu er Maria Lucia Heiberg Rosenberg indstillet til Teaterpokalen for sin rolle som Maria Rainer i den populære musical.

Frem til 31. december er der mulighed for at opleve "The Sound of Music" på Det Ny Teater. Succesen er bragende, og nu er Maria Lucia Heiberg Rosenberg, der spiller rollen som Maria Rainer, nomineret til Teaterpokalen 2015.

Prisen overrækkes torsdag 3. december på det ny-ombyggede Folketeatret.

Teaterpokalen, der er Danmarks ældste pris, er blevet uddelt siden 1934 og er en af dansk teaters fornemmeste hædersbevisninger.

Fra Bodil Kjer til Bodil Jørgensen

Prismodtagerne gennem årenre strækker sig fra Liva Weel til Nikolaj Hübbe, fra Bodil Kjer til Bodil Jørgensen og fra Kjeld Abell til Lars Mikkelsen.

Sidstnævnte, Lars Mikkelsen, er i år igen en af de nominerede, og det er han for sin rolle i Tribadernes nat på Grønnegårds Teatret.

Udover Maria Luica og Lars Mikkelsen er Jens Albinus nomineret for "Richard III" på Aalborg Teater, Karen-Lise Mynster for "Det der er" på Husets Teater, Mette Rosleff for "Jeg kan huske alting" på Teater My og Tammi Øst for "Sommeren uden mænd" på Republique.

Det er Foreningen af Danske Teaterjournalister, der står bag uddelingen.

Læs mere om: