20. aug. 2014
Af John Lautrup

Martin Brygmanns datter debuterer i teaterkoncert

Frida Brygmann
Frida Brygmann med sin far, Martin Brygmann
Foto: AOP
Martin Brygmanns datter Frida Brygmann er på rollelisten, når Aveny Teatret genopfører "Teaterkoncert Gasolin".

Frida Brygmann træder i sin fars musikalske teaterspor, når hun går på scenen i Aveny Teatrets genopførelse af en 20 år gammel megasucces, "Teaterkoncert Gasolin".

Martin Brygmanns datter debuterer i den trendsættende forestilling, som for 20 år siden var en gigantsucces for både teatret og instruktøren Nikolaj Cederholm.

Stykket består af en lang række nyfortolkninger af Gasolins sange, sat op i en spektakulær scenografi, som bliver genbrugt i de nye opførelser med premiere 11. september.

Det samme gør mændene i forestillingen. Ligesom i 1994 instruerer Nikolaj Cederholm, Kåre Bjerkø er kapelmester, og Jimmy Jørgensen fører an i gruppen af mandlige sangere.

Til gengæld er kvinderne nye i forhold til den oprindelige opsætning. Ud over Frida Brygmann er det Marie Askehave og Liv Lykke.

- 20 år efter, ofte imiteret, aldrig overgået, skriver teaterdirektør Jon Stephensen, Aveny Teatret, i en pressemeddelelse, der fortsætter:

- 20 år efter, og alt er forandret, verden er en anden, vi er forandrede med en ny tilgang til de sange, der stadig er udødelige.

"Teaterkoncert Gasolin" er en co-produktion mellem Aarhus Teater og Aveny T.

Den spiller på Aveny-T fra 11. september til 6. december. Derefter viser Aarhus Teater forestillingen fra 6. januar til 14. februar 2015.

Læs mere om: