29. maj. 2015
Af af Casper Nielsen

Masser af TAM TAM til premieren

TAM TAM-holdet var glade efter premieren
TAM TAM-holdet var glade efter premieren.
Martin Høien / BILLED-BLADET
Thomas Mørk fik Glassalen til at juble som både prins Henrik og Alternativets formand Uffe Elbæk i årets TAM TAM-revy, der torsdag havde premiere i Tivoli.

Thomas Mørk tegner sig for hele to parodier, der fik Glassalen i Tivoli til at runge af latter, da han og resten af TAM TAM-holdet havde premiere i aften.

Den ene var en parodi på Prins Henrik, den anden var på Alternativets formand Uffe Elbæk.

- Det var dejligt at få leveret. Det skal være selvfølgelig kærligt, men det er også et nummer, der driller prinsen lidt. Han giver os jo masser af materiale, sagde Thomas Mørk om sin parodi på prinsgemalen.

LÆS MERE: TAM TAM-kolleger vil spise Bodil Jørgensen

TAM TAM-nummer om prinsgemalen skrevet af Niels Olsen

Nummeret er skrevet af Mørks gode ven Niels Olsen, og handler om, hvorfor prins Henrik tog til Venedig efter Dronningens fødselsdag.

- Dernede var der karneval, og så kunne jeg være in-KONG-nito, lød en af Mørks pointer som prinsgemalen.

- Det er skønt at spille herinde i Tivoli, der er noget intimt over denne scene i Glassalen, man et så tæt på folk, sagde Thomas Mørk, der også tog kegler som Uffe Elbæk i et politisk skarpt nummer af Vase & Fuglsang.

LÆS MERE: De skal medvirke i Shu-bi-dua-musical

Bodil Jørgensen tilbage i topform

Men hele holdet - der udover Mørk består af Ditte Gråbøl, Pelle Emil Hebsgaard, Rikke Hvidbjerg, Szhirley, Lene Maria Christensen samt Ole Thestrup og Bodil Jørgensen – leverede en revy, hvor man kom vidt omkring.

Fra problemerne i udkants-Danmark til Ryan Air, fra valgkamp til reality-tv – fra Ditte Gråbøl i en skarp parodi på den tyske Kansler Merkel til Ole Thestrup som dyre-racist i zoologisk have.

Samt Bodil Jørgensen i et nummer om en pige, der ikke gider kører traktor - som er en satirisk kommentar til den traktorulykke, der sidste år gjorde, at hun ikke kom til at spille TAM TAM-sæsonen færdig.

I år er hun tilbage i topform.

Også med en (ikke) helt uskyldig vise om en lille sulten spurv, der sidder og pikker på en rude.

Omkvædet er … pikker.

- Niels Olsen er god til at skrive sådan nogle lejlighedssange, sagde Bodil Jørgensen med et glimt i øjet til BILLED-BLADET efter tæppefald.

Læs mere om: