16. maj. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Merete Mærkedahl afslører: Fik gode råd af Ulf Pilgaard

Merete Mærkedahl
Merete Mærkedahl
Foto: Mikael Rieck
Merete Mærkedahl kan for første gang opleves på scenen i Cirkusrevyen, og hun har fået et par gode råd fra revy-kongen Ulf Pilgaard.

Efter et års pause er Cirkusrevyen endelig tilbage, og i denne sæson kan man opleve Merete Mærkedahl på scenen i det store telt på Bakken.

Et stort privilegium

- Det med at få folk til at grine er noget, jeg altid godt har kunnet lide. Jeg har måske også været det, man kalder klassens klovn. Da jeg kom ind på skuespillerskolen, arbejdede man måske med det, man ikke er så god til, så der pakkede jeg det lidt væk. Men nu er jeg begyndt at tage det op af min værktøjskasse igen, i hvert fald i fuldt flot. Jeg har spillet komiske roller på roller på teateret, men her er det kun komik, og det befinder jeg mig rigtig godt i, fortalte Merete Mærkedahl, da BILLED-BLADET mødte hende efter premieren på årets Cirkusrevy.

Her har hun fornøjelsen af at stå på scenen sammen med blandt andre Ulf Pilgaard, som efter denne sæson stopper efter 40 år.

- Det at man får lov at stå med Ulf, det er bare et privilegium. Jeg prøver at suge til mig, fortæller Merete Mærkedahl og uddyber:

- Han sagde, at jeg skal huske ikke at spille op til en balkon, for det gør man meget på teateret. Og det med at tage fat i publikum dernede og komme hele vejen rundt. Det har jeg arbejdet på, og det er vist godkendt af ham, siger hun med et smil.

For Merete Mærkedahl har det i mange år været en drøm at spille med i Cirkusrevyen, og det er noget helt særligt for hende at arbejde sammen med nogle af Danmarks største revy-stjerner.

- Ulf har bare en utrolig ro på scenen, så det har jeg prøvet at lure af. Det har de andre også. Jeg står sammen med cremen af revy-Danmark her. De er alle sammen legender. Jeg føler mig meget privilegeret og stolt over at være en del af det her hold.

Cirkusrevyen består foruden Merete Mærkedahl og Ulf Pilgaard af Lisbet Dahl, Henrik Lykkegaard, Niels Olsen og Niels Ellegaard.

https://imgix.billedbladet.dk/20210509_mr_cirkusrevyen_31_1_0.jpg
Cirkusrevyen 2021
Foto: Mikael Rieck

Læs mere om: