Mandag, 26. maj 2014 - af af SØNDAG, Aller Media

Mia Lyhne som alenemor: Jeg mødte bare ikke manden

 Mia Lyhne med sine tvillinger Andrea og Asta
Mia Lyhne med sine tvillinger Andrea (tv.) og Asta
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Mia Lyhne har gået målrettet efter at få børn, siden hun var 24 år, men hun fandt aldrig en mand, der havde samme drøm. Så donorbørn var ikke et valg – det var sådan måtte blive.

Skuespiller Mia Lyhne har siden hun var helt ung haft to altoverskyggende drømme. Den ene var at blive skuespiller. Drømmen gik i opfyldelse, men det var ikke den direkte vej Mia Lyhne endte med at tage.

Syv optagelsesprøver på teaterskolen og syv afslag blev det til. Men det fik ikke Mia Lyhne til at droppe drømmen om de skrå brædder og de store filmlærreder. Hun blev selvlært skuespiller og resten er vel nærmest historie.

Også drømmen om at få børn gik heller ikke helt som hun havde forventet. For selv om hun har gået målrettet efter at få børn siden hun var 24 år, så endte hun alligevel i den situation, hvor tiden var blevet hendes fjende, og det snart var ved at være for sent, hvis hun skulle nå at blive mor.

Pludselig var det ved at være for sent

Mia Lyhne valgte derfor at blive alenemor med en donorfar. Det kom der tvillingerne Andrea og Asta ud af.

- For mig har det ikke været et valg at få børn alene. Jeg mødte bare ikke manden. Og derfor var det sådan, det blev, siger hun til SØNDAG.

Hun ved også, at nogle tror, at hun ventede så længe med at få børn af hensyn til skuespillerkarrieren.

- Men overhovedet ikke. At få karriere og børn til at hænge sammen har jeg aldrig tænkt på som et problem. Jeg kom til at vente, fordi de mænd, jeg var kæreste med i de år, ikke ville have børn, desværre. Og pludselig var det ved at være for sent, siger hun.

Læs også:

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden