Ole Lemmeke modtog skuespillerpris i Det Kongelige Teater

Kirsten Olesen og Ole Lemmeke.

Kirsten Olesen og Ole Lemmeke.

Foto: Krestine Havemann/BILLED-BLADET
Skuespilleren Ole Lemmeke fik overrakt ”Olaf Poulsens Minde” af Kirsten Olesen.
Ole Lemmeke var med egne ord ”glad og overrasket”, da han i dag modtog ”Olaf Poulsens minde” i Det Kongelige Teaters skuespilhus i København. 
 
 
Med hæderen fulgte 30.000 kroner, som blev ham overrakt af institutionens formand, skuespillerinden Kirsten Olesen.
 
- Skal jeg pege på et sted, hvor jeg måske kunne ligne Olaf Poulsen (der døde i 1923, red.) må det være i hans kærlighed til ”masken”, sagde den 57-årige Ole Lemmeke.
 

Ole Lemmeke fik interessen for skuespil som barn

- Som skuespiller benytter man sig jo af masker for at lave de forskellige karakterer, vi spiller. Min interesse – eller kærlighed for masken – begyndte, da jeg var en lille dreng, og voksede op på ”De gamles hjem” i Nykøbing Sjælland, hvor mine forældre var forstandere. Jeg gik med store øje og betragtede alle. Både de, der boede der, og kom der. Det fødte nok min grundlæggende interessere for skuespillet, forklarede Lemmeke.
 
Allerede fra mandag påtager Ole Lemmeke sig en ny ”maske”.
 
Ole Lemmeke spiller troldmanden Merlin overfor Nicolas Bro’s Kong Arthur i forestillingen af samme navn, der skal laves i Ulvedalene i Dyrehaven med premiere den 24. maj.
 
- Vi er færdige med de indendørs prøver, og rykker i morgen ud for at få det hele til at smelte sammen med stuntmænd, ryttere m.m. Jeg skal nu ikke ride, men som troldmand er der indlagt forskellige effekter, sagde Ole Lemmeke.
 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden