5. apr. 2016
Af af Helle Skram de Fries

Operachef Kasper Holten modtager fornem pris

Kasper Holten og Dame Kiri Te Kanawa
Kasper Holten og Dame Kiri Te Kanawa
Foto; Richard Young/ Rex
Som operachef på Royal Opera House, Covent Garden Operaen i London, har danske danske Kasper Holten netop modtaget Olivier Award 2016 for bedste opera.

3. april 2016 var der et storstilet 40-års jubliæums-show i The Royal Opera House i London i forbindelse med uddelingen af de prestigefyldte Laurence Olivier Awards.

Danske Kasper Holten har siden 2011 være operachef på Royal Opera House, Covent Garden Operaen i London, og han modtog prisen for den bedste opera "Cavaleria Rusticana Pagaliacci".

Prisen, der blev præsenteret og overrakt af 72-årige, newzealandske verdenssopran, Kiri Te Kanawa.

Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev!

Lykkelig Kasper Holten

43-årige Kasper Holten var efter prisuddelingen meget lykkelig for anerkendelsen og forklarede, at det betyder meget for alle i The Royal Opera at have fået den pris.

"Mange tror, at opera er eksotisk, men det er fantastisk teater, skøn musik og historiefortælling om den menneskelige sjæl. Vi er stolte af at være en del af London Theatre og ekstra stolte af at vinde en Olivier-pris. Der er mange fordomme om opera, men hver gang jeg hører nogen sige, de ikke kan lide opera, viser det sig, at de aldrig har set en. Så mit budskab er: Hvis du er det mindste nysgerrig, så se én - du vil aldrig fortryde det", fortalte operachefen i et interview efter prisoverrækkelsen.

Kasper Holten fortæller desuden, at man med den prisvindende "Cavalleria Rusticana Pagliacci" får en ekstrem passioneret aften med jalusi og had.

"De ting, der virkelig betyder noget. Opera er for os alle - ikke bare en elite. Det handler om følelser, vi alle deler", fortæller Kasper Holten på videoen, som du kan se her.

LÆS MERE: Kasper Holten - nu uden Bech

Læs mere om: