14. dec. 2018
Af Casper Nielsen

Per Pallesen vil mindes Morten Grunwald med buste

per pallesen
Per Pallesen.
Foto: Krestine Havemann
Morten Grunwald skal have en buste, mener hans tennisven og kollega gennem 50 år. Per Pallesen har derfor sat gang i en indsamling, der skal ære den afdøde teatermand.

Per Pallesen vil ære sin afdøde ven Morten Grunwald.

- Jeg har haft idéen længe. Både Lily Weiding og Tanja, Mortens datter har da også sagt god for den, siger Per Pallesen.

Morten Grunwald og Per Pallesen delte humoristisk sans, spillede adskillige tenniskampe og fulgte hinanden gennem livet, og nu er Pallesen gået i brechen for en indsamling.

- Jeg har allerede været i kontakt med et par billedhuggere, siger Pallsen.

- Busten vil beløbe sig til cirka 1000-150.000 kroner, fortæller Henrik Hansen fra Dirch Passer venner, som hjælper Pallesen med indsamlingsarbejdet.

Efter fem års ihærdigt arbejde lykkedes det ham at samle penge nok ind til at få lavet den Dirch Passer statue, der er rejst på Frederiksberg.

Det er meningen at Morten Grunwalds buste skal stå i Østre Gasværk, det teater, som Grunwald så potentialet i, og gjorde til Danmarks første store musical-teaterscene.

Man kan donere beløb til Morten Grunwald busten ved at kontakte Per Pallesen på Per@perpallesen.dk eller tage kontakt til Henrik Hansen på ica@mail.dk.

https://imgix.billedbladet.dk/_lhl1194-grunwaldpallesen.jpg
Foto: Lars H. Laursen

Læs mere om: