29. dec. 2017
Af Luise Marie Bekker

Pelle Emil Hebsgard vender tilbage som Tommy Seebach: Hans musik var magisk

Pelle Emil Hebsgaard.
Pelle Emil Hebsgaard.
Foto: Alex Tran
Pelle Emil Hebsgaard har haft et fantastisk 2017. Nu glæder han sig til 2018, hvor han igen skal spille Tommy Seebach i Seebach-musicalen.

Spørger man Pelle Emil Hebsgaard, 29, hvad det bedste ved 2017 har været, lyder svaret med det samme, at det selvfølgelig har været at finde sammen med kæresten, Claudia Rex.

Derfor får 2018 meget svært ved at leve op til sin forgænger, men der er en særlig ting, Pelle Emil glæder sig til i det nye år: endnu engang at skulle stå på scenen som Tommy Seebach i "Seebach"-musicalen.

I sensommeren spillede han den folkekære musiker på Fredericia Teater, og til foråret vender han tilbage til rollen, når musicalen rykker til Aarhus i april og København i juni.

Tommy Seebach musik stikker dybt

– Jeg har aldrig dyrket hverken Rasmus eller Tommy Seebach, men efter det her har jeg fået en kærlighed til Tommys musik, der er udefinérbar. Jeg har fundet ud af, at den stikker dybere, end mange tror. Den er faktisk virkelig poetisk og magisk. Og nu kender jeg smerten, der ligger bag, fortæller han til BILLED-BLADET.

Seebach-familien var til stede på premiereaftenen, og de har godkendt den rørende forestilling, hvilket har været vigtigt for skuespilleren. Der har været meget på spil i forbindelse med rollen.

– Det er angstprovokerende, fordi det er en autentisk og sårbar fortælling. Jeg er meget ærekær over for den behandling, historien får. Det handler om en mand, der havde problemer med alkohol, og som døde fra sin familie, der jo stadig er her.

Pelle Emil Hebsgaard minder om Tommy Seebach

I processen har Pelle Emil lært, at han har en del tilfælles med Tommy Seebach.

– Jeg er usikker og perfektionistisk. Men det hjælper mig i processen at vide, at det faktisk ikke er langt fra, hvordan han var.

Den usikre side viser sig for eksempel, når han bliver genkendt på gaden. For hvorfor vil folk hilse på ham og have taget billeder med ham? Det har han endnu ikke vænnet sig til.

Men det er også gået utrolig stærkt for Pelle Emil.

Fik hovedrolle som nyuddannet

Han var kun lige uddannet fra Det Danske Musicalakademi, da han fik rollen som Genie i musicalopsætningen af ”Aladdin”.

Oven i hatten blev han efterfølgende nomineret til en Reumert for rollen. Det er her, den hårdtarbejdende og perfektionistiske side af Pelle Emil skinner igennem, og siden er han blevet tilbudt masser af roller og har medvirket i blandt andet ”Rita”, ”Bedrag” og senest ”Mercur”.

Drømmen er en hovedrolle i en spillefilm.

https://imgix.billedbladet.dk/20170910_kh_bu6q3186.jpg
Pelle Emil Hebsgaard som Tommy Seebach.
Foto: Krestine Havemann

Læs mere om: