28. okt. 2014
Af Lisbeth Grube

Pernille Højmark: Jeg var rigtig ked af at blive forladt

Pernille Højmark.
Pernille Højmark.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Siden hun var 17 år, har skuespilleren været i et forhold - så efter sin skilsmisse har hun haft svært ved at være alene.

Pernille Højmark, 54, røg ud i en kæmpe krise, da hun for knap to år siden blev forladt af manden Jesper Rytkov. Skuespilleren havde ikke prøvet at stå uden en mand, siden hun var 17 år gammel, og det gav hende et ordentligt hak i selvtilliden at blive gået fra, fortæller hun i et interview med ALT for damerne.

- Der er noget meningsbærende i at elske nogen, så jeg var rigtig ked af min skilsmisse, og det bliver ikke nemmere at opfinde dig selv, jo ældre du bliver. Men det var jeg ligesom nødt til. Jeg var vant til at have en at spejle mig i, og jeg synes virkelig, det har været noget af en nød at knække at komme ud på den anden side af det og for første gang i mit liv prøve at passe på mig selv for min egen skyld, siger Pernille Højmark til ugebladet.

Alene det at sørge for at få noget at spise har været en udfordring, og hun savnede, at nogen havde brug for hende. Først nu begynder Højmark at synes, det er lidt sjovt at være alene, Og først nu føler hun, at hun også er noget i sig selv, fortæller hun til ALT for damerne.

Læs mere om: