Povl Dissing og Benny Andersen i teater med fruerne

Povl Dissing, Pia Jacobæus, Benny Andersen og Elizabeth Ehmer. 

Povl Dissing, Pia Jacobæus, Benny Andersen og Elizabeth Ehmer. 

Foto: Birger Storm
Det poetiske makkerpar Povl Dissing og Benny Andersen hyggede sig med ægtefællerne til premieren på ”Svantes lykkelige dag”.

”Livet er ikke det værste, man har” lyder det i Benny Andersens berømte digt ”Svantes lykkelige dag”, og livet var da også ganske godt, da den 87-årige forfatter var til premiere på forestillingen med samme navn på Nørrebro Teater.

Benny Andersen fulgtes med sin hustru Elisabeth Ehmer, sin poetiske makker Povl Dissing, 78, og hans kone Pia Jacobæus.  

- Vi er meget spændte og glæder os til at se forestillingen. Jeg har læst manuskriptet, fortalte Elisabeth Ehmer med et smil til BILLED-BLADET, mens hun holdt sin mand i hånden.

LÆS MERE: Benny Andersen skriver stadig kærlighedsdigte til sin kone

Anders W. Berthelsen som Svante

Benny Andersen fik i 1972 stor succes med romanen ”Svantes viser”, der indeholdt digte, som han fik Povl Dissing til at indsynge.

Siden da har forfatteren og visesangeren haft et tæt samarbejde, og derfor skulle de naturligvis begge se det nye teaterstykke om Svante, der ikke har mange lykkelige dage.

Det er skuespilleren Anders W. Berthelsen, der spiller Svante, mens Lise Baastrup har rollen som hans muse Nina i den musikalske folkekomedie.

”Svantes lykkelige dag” havde premiere på Nørrebro Teater den 23. november, og forestillingen kører indtil den 23. december 2016. 

Poul Dissing, Benny Andersen i 1977
Foto: Scanpix

Poul Dissing, Benny Andersen i 1977

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden