18. sep. 2016
Af Luise Marie Bekker

Silas Holst i musicalen Anything Goes: Det er det sværeste

Silas Holst.
Silas Holst.
Foto: Jeppe M. Jensen
Den tidligere "Vild med dans"-danser har efterhånden medvirket i en del musicals og er lige nu på toppen i den verden. Alligevel møder han udfordringer.

Silas Holst er ved at være klar, til når musicalen "Anything Goes" har premiere 22. september.

Her spiller han den unge Billy Crocker, der sniger sig ombord på S.S. American som blind passager for at vinde sin elskedes hjerte tilbage.

Sammen med blandt andet Preben Kristensen har han det sidste stykke tid øvet op til forestillingens premiere, og en af de ting, der virkelig skulle gennemøves, er et stepnummer med 6000 trin!

- Én forestilling svarer til et maraton, som Kirsten Norholt engang sagde til mig, smiler han og tilføjer, at han nu er glad for, at han har trænet intensivt til rollen i fire måneder med blandt andet crossfit.

Men det har ikke engang været det sværeste, afslører Silas for BILLED-BLADET:

- Den største udfordring er omklædningen! siger han bestemt.

Silas Holst bliver skubbet ud på scenen

- På et tidspunkt skal jeg have et nyt jakkesæt på helt ind til sokkerne - og jeg har 24 sekunder til det...

Tricket hedder selvfølgelig velcro. Der er ikke en eneste knap i hans kostumer, men det alene kan ikke sikre, at Silas Holst kommer ind på scenen uden åben skjorte og med løse bukser.

LÆS MERE: Silas Holst - sådan har jeg tabt mig

- Jeg har tre hjælpere, der får tøjet af mig og noget nyt på. Én skubber mig ind på scenen igen, vupti. Og det går så stærkt, at jeg bare håber, jeg har tøj på, når jeg så står dér, ler han.

Silas har selvfølgelig øvet kostumeskiftene over 100 gange, og nu sidder den i skabet. Under "Anything Goes" har han seks kostumeskift - men under "Dirty Dancing" havde han 27! Intet slår dog de 24 sekunder til et helt jakkesæt.

Silas Holsts stolteste øjeblik

Kostumeskift er Silas efterhånden vandt til - og selvfølgelig også dansen.

I "Anything Goes" har han dog skullet prøve kræfter med noget helt nyt.

- Det er første gang, jeg optræder i en komedie. Og det er faktisk ikke så nemt, som jeg troede, det ville være. Timingen skal være perfekt - nonstop - og det er svært. Der er tre ting, der er svære: At spille komedie, at spille fuld og at spille forelsket. Nu har jeg prøvet de to, nu mangler jeg kun at skulle spille fuld, ler han.

- Da jeg læste manus, sagde jeg til mig selv, at hvis jeg kommer igennem det her, bliver det min karrieres stolteste øjeblik. Nu er jeg i mål, og jeg fik det lært. Nu må vi se til premieren...

"Anything Goes" spiller på Det Ny Teater indtil 18. december.

Læs et stort interview med SIlas Holst og Preben Kristensen i BILLED-BLADET på torsdag.

Læs mere om: