Torsdag, 16. maj 2013 - af af Juliane Olsen, Newsdesk, Aller media

Silas Holst: Jeg skal have børn indenfor fem år

Silas Holst Johannes Nymark
Silas Holst og Johannes Nymark
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Danseren Silas Holst vil være forælder med sin forlovede Johannes Nymark, og det skal gerne ske indenfor de næste fem år.

At runde 30 år har sat en masse tanker i gang i danseren Silas Holsts hoved. For det er nu, at smøgerne skal kvittes og skiftes ud med en elektronisk cigaret, som han ryger lystigt på under hele mit interview med ham, det er nu de ekstra kilo skal tabes, og fremtiden for alvor skal til at gælde.

- Nu skal jeg finde ud, hvad jeg skal i livet. Mit fag er jo ikke ligesom at være bygningsingeniør eller konditor, hvor fremtiden ligger fast. Jeg synes, at udfordringerne er fede, når jeg får dem, men jeg har hele tiden tanken om, hvad jeg skal gøre, hvis telefonen holder op med at ringe. Jeg har en kæmpe angst for freelancelivet, og jeg er meget urolig for det, men jeg har samtidig så tilpas en doven side, at det er fint nok, at jeg skal kæmpe for det, siger Silas Holst, der afslører, at han altid har haft en drøm om at overtage sin mors danseskole, hvis alt andet glipper.

LÆS OGSÅ:
Silas Holst er lykkelig for at skulle giftes med kæresten Johannes Nymark. Læs om forlovelsen

Midt i talestrømmen kommer han med en hurtig undskyldning om, at han taler for meget, selv om det i virkeligheden er det, vi er her for. For han har været alene hjemme og ikke talt med nogen i to dage, og har virkelig haft brug for bare at snakke, kan han mærke.  Det er dog ikke, fordi Silas Holst mangler én at snakke med. For ham har han heldigvis fundet i kollegaen Johannes Nymark, som han skal giftes med til sommer. Og snakken består ikke kun af hverdagens ligegyldigheder men også om det er på tide, at de to sætter børn i verden.

- Lige nu står børn øverst på ønskelisten. Det SKAL ske indenfor de næste fem år. Jeg har ikke lyst til at blive ved med at leve et narcissistisk liv, så jeg VIL bare have børn. Det var også det eneste minus, jeg havde, da jeg fandt ud af, at jeg var homoseksuel: ’Fuck, så får jeg ikke børn’. Men så må vi finde en løsning, om det bliver at finde en rugemor i USA eller at finde en veninde, som også ønsker børn, siger Silas Holst.

Fokus på homoseksuelles rettigheder

Men selv om der er masser af god vilje hos det unge homoseksuelle par, så ved danseren godt, at det ikke ligefrem er nemt at blive forældre med en anden seksuel orientering i et land som Danmark, og det ærgrer ham rigtigt meget.

- Jeg går ikke forrest i paraden, og råber i mikrofon, men jeg synes da, at det er frygteligt sørgeligt, at vi ikke er kommet længere i Danmark end, at vi er det samme sted, som vi var for 50  år siden med homoseksuelles rettigheder. Vi er jo ikke noget udviklingsland, men det er stadig rigtigt svært at få lov at adoptere som homoseksuel, siger han.

Det har dog aldrig været tilfældet for Silas Holst, at han ærgret sig over, at det blev hans vej i livet at elske mænd. For generelt har omverdenen taget godt imod især hans åbenhed omkring det, men det kan det stadig få ham op af stolen, når han møder en fjendtligt syn på det, der er så naturligt for ham.

- Jeg er ikke ked af at være homoseksuel, og jeg synes ikke, det er svært. Jeg arbejder jo også i showbiz, hvor det er meget normalt, og heldigvis bor jeg i København og ikke i Mellemøsten. Jeg kan dog stadig blive sindssygt provokeret af folk, der er homofober eller racister, for jeg forstår ikke, man kan have så lavt til loftet, siger Silas Holst.

Silas Holst er netop blevet valgt til hovedrollen som Danny Zuko i Tivolis genopsætning af musicalen Grease, der får premiere i februar 2014.

LÆS OGSÅ:
Både Silas Holst og Peter Mygind er gået til kamp mod mobning i hvert deres TV-program

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden