20. aug. 2011
Af af John Lautrup

Skuespilleren og direktøren: Vi smækker meget med dørene

Sandra Foss og Steen Springborg
Sandra Foss og Steen Springborg
Foto: Thomas Rønn
Steen Springborg og Sandra Foss har været gået fra hinanden mange gange.

Gnister kan fyge i både krig og kærlighed. Sandra Foss og Steen Springborg er de første til at indrømme, at deres 35 år lange samliv ofte har været en slagmark. Men med årene er intensiteten i krigene ebbet ud. Kærligheden har overvundet alle fægtninger. Den har stået sejrrig tilbage, hver gang krudttågen har lagt sig, og de fortumlede er kravlet op fra hver sin skyttegrav. Men det kunne nemt være gået anderledes.

- Ork ja, masser af gange, svarer Steen Springborg, 57 år, på spørgsmålet om, hvorvidt parret har været tæt på skilsmisse.

- Njaah, måske har vi ikke for alvor været tæt på, men jeg er da sikker på, at du har ment det i øjeblikket de mange gange, hvor du er marcheret ud ad døren og har smækket den efter dig, griner Sandra Foss, 55 år.

- Du har fandeme også smækket med døren nogle gange, og vi behøver ikke en gang at gå særligt langt tilbage, ler Steen for straks at skrue den alvorlige mine på igen.

- Man skal passe på, at det ikke bliver en kliché: At hver gang der er det mindste i vejen, så skal man smide hinanden ud, mener han.

- Det er da heller ikke mere end to-tre år siden, at vi aftalte at holde op med det, supplerer Sandra. Steen kigger op fra sin kaffekop med påtaget forbløffelse.

- Åhh, jeg kan sgu da huske her for en uge siden, siger han.

- Det passer ikke!, udbryder Sandra.

- Jo, jeg skulle bare fise ud af vores bolig - det sagde du da.

- Ja ja, men det var jo ikke ment så slemt, ler Sandra.

Ægteparret bor i en herskabelig lejlighed på Østerbro, og de højloftede og smagfuldt indrettede stuer ligner alt andet end slagmarker. Godt nok står der røg op fra Sandras smøger, men ellers er det latteren, der runger mellem væggene. De har det tydeligvis skægt med livet og hinanden.

Steen og Sandra har aldrig haft en almindelig hverdag. Begge har dyrket travle karrierer med lange fravær fra hjemmet. Steen som skuespiller, i øjeblikket på Det Ny Teater, og Sandra som direktør for modelbureauet Unique og de seneste mange år som medarbejder i DR Drama, hvor hun har været med til at lave blandt andet TV-serierne "Nikolaj & Julie" og "Forbrydelsen".

Læs mere om: