7. nov. 2014
Af Lisbeth Grube

Skuespilleren William Rosenberg er død

William Rosenberg.
William Rosenberg.
Foto: AOP
Rosenberg sov stille ind i en alder af 94 år.

Skuespiller William Rosenberg er død. Den 94-årige skuespiller døde natten til torsdag. Det oplyser skuespiller Lars Knutzon, der har kendt Rosenberg det meste af sit liv.

- Han sov stille ind i sit hjem, siger Lars Knutzon til Ritzau. Det skriver Politiken.

Rosenbergs to døtre, Maria Rosenberg Fink og Henriette Rosenberg, oplyser til Ritzau, at William døde i sit hjem i Lyngby efter at have haft alzheimer i en årrække.

William Rosenberg var Ridder af Dannebrog. Han blev uddannet skuespiller fra Det Kongelige Teaters elevskole i 1946 og debuterede samme år på teatret i "Indenfor murene".

Privat var han fra 1946 til 1949 gift med skuespiller Helle Virkner og senere med skuespilleren Jeanne Darville, som han var gift med i 13 år. Fra 1974 til 1996 var han gift med Jette Klingbech Christensen.

Rosenberg nåede at medvirke i en perlerække af film. Mange vil nok huske ham fra de fire første film om "Mine søsters børn", hvor han spillede børnenes far, Peter Berg, mens moren blev spillet af Rosenbergs tidligere hustru Jeanne Darville. I nyere tid var William Rosenberg med i Nils Malmros' "At kende sandheden" fra 2002.

Læs mere om: