Tirsdag, 19. oktober 2010 - af af John Lautrup

Søren Byder faldt ned fra stillads

Søren Byder

Søren Byder

Foto: Maj-Brit Larsen Behi
Livet som stilladsarbejder er en hel del mere farefuldt end at stå på en scene.

Det har Søren Byder måttet sande, efter at han for syv uger siden faldt ned fra et stillads i Århus. Siden har han været sygemeldt med skader i ben, hofte og ryg.

- Jeg kan stadig ikke arbejde, selv om jeg ikke har brækket noget. Det havde på sin vis været bedre med et brækket ben, for så ved man nogenlunde, hvor lang tid helingen tager, siger Søren Byder, 38 år, fra sygelejet.

Den tidligere skuespiller trak overskrifter for nogle år siden, da han som lyn fra en klar himmel valgte både at droppe sit fag og gå fra sin skuespillerkone, Anne Sofie Espersen, som han har tre børn med. Oprindelig var det hans plan at arbejde på en olieboreplatform, men af hensyn til børnene besluttede han sig for et mere landfast job som stilladsarbejder.

I et halvt år har han været i gang med at skrive en bog om sit livs sporskifte, og i de seneste uger har han altså haft ekstra god tid ved tasterne. I et interview i DR1's "Aftenshowet" for halvandet år siden begrundede han sit skifte, som havde været nogle år undervejs:

- Jeg tror bare, at jeg havde brug for at være mig selv, når jeg gik på arbejde. Det ligger jo i jobbeskrivelsen som skuespiller, at man lever andres liv og hele tiden prøver at leve sig ind i andres følelser. Jeg havde bare brug for at være mig selv.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden