10. sep. 2013
Af Jan Bergman

Søren Sætter-Lassen et år efter ulykken: Jeg takker gud

Søren Sætter-Lassen
Søren Sætter-Lassen
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
For et år siden kom den 58-årige skuespiller ud for en alvorlig arbejdsulykke, der nær havde kostet ham livet.

I flere uger vidste Søren Sætter-Lassen ikke, om han skulle være lænket til en kørestol resten af livet. Men nu, et år efter ulykken i Skuespilhuset, er skuespilleren på vej tilbage på scenen igen.

Lørdag trådte Søren Sætter Larsen ind i Skuespilhuset for at begynde prøverne på Strindbergs familiedrama ”Faderen”.

Det var nøjagtigt ét år og to dage – siden den skæbnesvangre 7. september 2012, hvor en scenevæg under generalprøven på forestillingen ”Lulu” faldt ned over den 58-årige skuespiller og kvæstede ham alvorligt.

Den 450 kilo tunge scenevæg ramte Søren Sætter-Lassen som voldsomt, at han fik fire brud på ryggen, et brækket skinneben og en flænge i hovedet, der måtte sys med 16 sting.

Overfor Berlingske Tidende, reflekterer Søren Sætter-Lassen over ulykken og erkender, at til trods for de mange skader og et helt års genoptræning, så har han alligevel været heldig.

- Glad og taknemmelig. Jeg siger tak til Vorherre for, at jeg stod på det rigtige sted på det tidspunkt. Havde jeg stået fem centimeter den anden vej, så var jeg formodentlig død eller havde brækket halsen og siddet i rullestol nu, fortæller skuespilleren til Berlingske og tilføjer:

- Jeg er også taknemmelig for, at jeg ikke opdagede, hvad der var ved at ske. Selvfølgelig kunne jeg måske have nået at løbe væk, men hvis jeg bare lige havde vendt hovedet for at se, hvad der skete, så var jeg jo blevet smadret i hele ansigtet.

Den 23. oktober har Det Kongelige Teater premiere på ”Faderen” med Søren Sætter-Lassen i den mandlige og Bodil Jørgensen i den kvindelige hovedrolle.

Læs mere om: