3. okt. 2012
Af af Hanne Rask

Søren Sætter-Lassens ulykke videofilmet

Søren Sætter-Lassen
Søren Sætter-Lassen
Foto: Birger Storm
Søren Sætter-Lassens alvorlige ulykke på Det Kongelige Teater skete for rullende kamara.

Da skuespilleren Søren Sætter-Lassen for en måned siden kom slemt til skade ved en arbejdsulykke på Det Kongelige Teater, blev det uhyggelige optrin foreviget på video. Det fremgår af Arbejdstilsynets redegørelse, som BT har fået aktindsigt i.

For rullende kamera faldt en næsten 500 kg tung scenevæg ned over scenen og ramte Søren Sætter-Lassen, der siden har måttet døje med et kompliceret benbrud, han straks blev opereret for, samt brud på tre ryghvirvler.

Videoen, der blev lavet under forberedelserne til stykket "Lulu", viser, hvordan scenevæggen pludselig begynder at hælde ca. en meter ind over scenen. Den var ellers designet til at skulle vælte i den modsatte retning som led i en dramatisk effekt, skriver bt.dk.

Der var 30-40 mennesker til stede omkring scenen, da ulykken skete, og alle var af naturlige årsager chokerede. Til alt held blev kun en enkelt person ramt, men væggen var en dødbringende kulisse, der nemt kunne have forårsaget en tragedie på Det Kongelige Teater. Arbejdstilsynet overvejer at politianmelde forholdene på teatret, samtidig med teatret påbydes at bringe forholdene i orden.

Læs mere om: