Onsdag, 25. april 2018 - af John Lautrup

Solbjørg Højfeldt: Jeg har et kæmpe temperament

Solbjørg Højfeldt

Solbjørg Højfeldt

Foto: Lars H. Laursen
Solbjørg Højfeldt har temperament, og man skal skynde sig, hvis man vil opleve det på en scene. Hun stopper nemlig som teaterskuespiller.

Solbjørg Højfeldt, 70 år, har netop haft premiere på monologen "Kvinden ved 1000 grader" på Folketeatret. Forestillingen bliver hendes sidste. Hun stopper efter mere end 40 år på de danske teatre. 

Dermeds slutter en smuk scenekarriere, og hun lever fint med, at hun trods bunker af flotte anmeldelser aldrig nåede helt frem i rampelyset som en af de allerstørste stjerner. 

Solbjørg Højfeldt bærer ikke nag

- Om jeg har følt mig forbigået nogle gange? Det har jeg sikkert. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde noget andet. Men jeg kommer meget hurtigt over det. Jeg er ikke et menneske, der bærer nag. Jeg har et kæmpe temperament. Men jeg futter af som et stort kanonslag, og så er det overstået. siger Solbjørg Højfeldt i et stort interview i BILLED BLADET. 

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Her kan du også læse, hvordan hun selv har været ramt af en af de psykiske storme, som med jævne mellemrum fyger gennem sindet hos hendes mand og skuespillerkollega, Henning Jensen, når depressionen tvinger ham i knæ.  

Nok er Solbjørg Højfeldt stærk og temperamentfuld, men hun har også været helt nede og bide i græsset. En psykiater hjalp hende med at stirre sin egen svaghed i øjnene, og derfra gik det fremad igen. 

Læs det store interview med Solbjørg Højfeldt i BILLED BLADET, som er på gaden torsdag den 26. april. 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden