18. sep. 2015
Af af Casper Nielsen

The Sound of music mødt med stående bifald

The Sound of Music
"The Sound of Music"-holdet kunne modtage et stående bifald efter premieren.
Foto: Birger Storm/BILLED-BLADET
Maria Lucia Heiberg Rosenberg fik stående bifald, da der torsdag aften var premiere på "The Sound of Music" på Det Ny Teater. "Jeg kunne mærke, vi spillede en kult-klassiker. Folk hujer, når vi kysser," sagde sangerinden.

Maria Lucia sang, så det gik lige i hjertet på en fyldt sal i Det Ny Teater, hvor hun og resten af holdet i aftes havde gallapremiere på "The Sound of Music".

- Jeg smiler og er rigtig glad. Jeg kunne allerede mærke, at det er en kult-klassiker ved forpremieren, for folk begyndte simpelthen at huje, da vi får hinanden, og kysser, sagde sangerinden, der i forestillingen spiller den unge guvernante Maria Rainer, som ender med at tabe sit hjerte, og forelske sig i den strikse kaptajn von Trapp – i Jens Jacob Tychsens fortolkning.

Det er en klassisk kærlighedshistorie, der har bjergtaget publikum siden 1959.

LÆS MERE: Maria Lucia mistede sin far: Det var kaos

Maria Lucia glæder sig

- Ih, jeg håber, det bliver sådan også i resten af forløbet. Jeg elsker, når man kan mærke, at folk i salen er med, og at de ikke er bange for at ytre deres følelser og udvise begejstring – og det var de ikke i aften, sagde Maria Lucia bagefter til BILLED-BLADET.

Hun glæder sig nu til at lave forestillingen helt frem til nytårsaften, og publikum skal der nok komme.

"The Sound of Music" har allerede solgt 50.000 billetter.

Maria Lucia tog sig af børnene

Blandt de mange premieregæster sås blandt andre Anders Fogh Rasmussen og Anne-Mette Rasmussen, hvis barnebarn Marta på seks år med stor indlevelse spillede en af von Trapp børnene, den lille Gretl.

Maria Lucia tog sig kærligt af alle børnene på scenen i adskillige af de klassiske sangnumre - ikke mindst ”Do re mi”.

- Jeg elsker de børn. De er så dygtige, men glemmer ikke deres hjerner, og er virkelig til stede med engagement i forestillingen. Hvis også jeg selv formår det, går det forhåbentlig op, smilte Maria Lucia, inden hun og hele holdet skyllede sangstemmerne med et par velfortjente glas champagne.

Læs mere om: