17. feb. 2015
Af Karina Didriksen

Steen Springborg stopper sin teaterkarriere

Steen Springborg.
Steen Springborg.
Foto: Thomas Rønn
Den 60-årige skuespiller har besluttet sig for at forlade scenen, fordi hans stemme snart ikke kan mere.

Steen Springborg har stået på en teaterscene i fire årtier, men nu optræder han snart for sidste gang. Den 60-årige skuespiller har nemlig besluttet sig for at stoppe sin karriere.

Det sker samtidig med, at han kan fejre en milepæl i sin lange karriere, og der er en god grund til, at han har taget den store beslutning.

- Stemmen kan ikke mere, så nu er det slut. Og man skal slutte, mens man endnu er på toppen og kan præstere noget godt. Derfor er det er privilegium både at kunne fejre mit 40-års jubilæum og runde min teaterkarriere af med at spille Helge – altså faderen i Vinterbergs ”Festen” – på en turné med Det Danske Teater, siger Steen Springborg i et interview med Ekstra Bladet.

Opereret i halsen

Skuespilleren blev opereret i halsen for to år siden, og siden da har hans stemme ikke været, som den var tidligere.

Derfor er det hårdt at stå på de skrå brædder, hvor stemmen bliver brugt til det yderste.

Ud over at have spillet teater i mange år har Steen Springborg også haft roller i TV-serier som ”En by i provinsen”, ”Strisser på Samsø” og ”Rejseholdet”, og han har desuden medvirket i enkelte film.

Privat har han siden 1979 været gift med producer Alexandra Foss Springborg. Sammen har de børnene Mark Johan, Amanda Marie og Emily Sophie.

Læs mere om: