Lørdag, 18. december 2010 - af af John Lautrup

Stort interview med Lisbet Dahl – yndig, sød og charmerende

Lisbet Dahl

Lisbet Dahl

Foto: Krestine Havemann
Den juleglade skuespiller stortrives med sin storfamilie og ikke mindst sig selv.

Hun bød BILLED-BLADET på kaffe og hjemmebagte småkager og en snak om, hvor skønt hun har haft det siden indspilningen af TV-serien "Sommer".

Ingen snak om mænd
Mænd gider Lisbet Dahl ikke tale om. Hun har ellers haft nogle stykker, så emnet er vel ikke helt irrelevant .., men nej! Og når Lisbet Dahl siger nej, betyder det nej. Det er man ikke i tvivl om, når man kigger ind i øjne, der lyner med samme farve som håret.

- Det vil jeg da ikke fortælle dig! vrisser hun som svar på spørgsmålet om en eventuel kæreste. Men Lisbet Dahl ville ikke være Lisbet Dahl, hvis hun ikke hurtigt blev lattermild igen. Således understreger hun med et grin, at hvis og såfremt .., ja, så er hun altså nem at leve sammen med.

Selvsikker kvinde

- Jeg er yndig. Sød og charmerende, og de, der mener noget andet, skal bare holde sig væk, ler den 64-årige skuespiller og revyinstruktør, som for tiden er holdkaptajn i DR1's nye fredagsunderholdning "Hva' så Danmark".

Klavertoner klinger afdæmpet fra et værelse i huset, der ikke ligefrem bærer præg af pernittengrynet ordenssans. Her er masser af hjerterum, men beboerne lever livet uden smålig skelen til en smule nullermænd og hundehår fra den lavbenede og småaggressive Filis. Gustav på 20 år leverer klavermusikken. Den hjemmeboende søn blev student i sommer og satser på et liv som musiker.

Som en italiensk familie
- Jeg har for første gang i 38 år ikke skolesøgende børn. Det er en sjov fornemmelse, men også fantastisk. Jeg elsker at se mine børn vokse op. Jeg kan godt lide at diskutere med dem, selv om Gustav, når han læser det her, nok vil sige: "Øhh, mor, hva' er det lige, vi diskuterer?", griner hun i erkendelse af, at hun kan virke dominerende. Åbenbart også på sine nærmeste.

Lisbet Dahl frygter ikke den dag, da Gustav flytter hjemmefra og efterlader hende alene i huset i Vangede. For alene er hun sjældent med fem børn og fem børnebørn.

- Mine andre børn kommer her tit og overnatter. Nogle gange bor de her i flere måneder. Og børnebørnene dukker ofte op for at "chille ud" hos mormor, som de siger. Så sidder de og spiller spil på nettet. Altså vi er som en italiensk storfamilie. Enten er her ikke et øje, eller også er her pludselig syv-otte mennesker, siger hun og spørger nok en gang til, om kaffen er, som den skal være.

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden