21. aug. 2013
Af af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media

Susanne Breuning om Linnets bog: Jeg blev skidesur

Susanne Breuning om Anne Linnets bog
Susanne Breuning
Foto: AOP
Skuespilleren Susanne Breuning stod for skud, da Anne Linnet beskrev sine kvinderelationer i selvbiografien Testamentet, men det hele har været et storm i et glas vand, mener skuespilleren.

Store bryster strejfede hendes ryg, hun nød det, og der var flirt i luften. Derfor fik skuespilleren Susanne Breuning i Anne Linnets selvbiografi Testamentet mærkatet ’edderrådme en fræk størrelse’. Sangerinden beskriver samtidig, hvordan et trekantsdrama næsten tager fart, da hendes tidligere affære Ann-Mari Max Hansen, der også medvirker i stykket, bliver jaloux. En udlevering som i første omgang ikke faldt i god jord hos 61-årige Susanne Breuning, da bogen Testamentet udkom i efteråret 2012.

- Jeg ringede til Anne for at høre, hvad der stod, for det blev udlagt i medierne, som om vi havde haft et forhold. Men da Anne så sendte mig bogen, kunne jeg se, at det var blevet vildt overdrevet. Jeg var faktisk skidesur, indtil jeg så, hvad det handlede om, siger Susanne Breuning.

  Sangerinden mødte skuespilleren i 1980’erne under en opsætning af teaterstykket Tiggeroperaen. Ifølge Susanne Breuning var der helt klart kemi imellem de to, men hun var på det tidspunkt i et forhold med kollegaen Kurt Ravn, og var ikke interesseret i en romance med en lesbisk kvinde.

  LÆS OGSÅ:

  - Det der skete var jo bare, at vi pjattede sammen. Det kunne være sådan noget med, at vi var ude, og jeg rakte hende en

  gulerod og spurgte, om hun lige stod og havde brug for sådan en. Jeg kender jo Anne, og hun er en fantastisk pige. Hun har elsket en række vidunderlige kvinder, og det bliver der så lavet nogle sensationer ud af, som ikke er der, siger Susanne Breuning.

  Inspiration at hente

  Selv om medieomtalen af Testamentet ikke ligefrem huede skuespilleren, så mener hun sagtens, at Anne Linnets bog kan tjene et større formål end blot sensationelle overskrifter i medierne.

  - Egentlig kan man jo tænke, at det er ligegyldigt, og hvad fanden rager det mig? Men biografier kan jo inspirere andre mennesker, der måske står i samme situation. Så kan folk jo tænke, hvad er der med hende Anne Linnet – har hun haft det ligesom mig? Det er jo heller ikke en pornografisk bog, men et tidsbillede, siger Susanne Breuning.

  Skuespilleren har selv udgivet en bog om sin afdøde stedfar under titlen Det handler om kærlighed. En biografi om hendes eget liv blev dog skrinlagt allerede ved forlæggerens skrivebord, fordi den ikke indeholdt tilstrækkeligt mange skandaler.

  - Jeg fik at vide, at der var for lidt saftigt i den til, at de ville udgive den. Det forstår jeg godt, for den skal jo også sælge. Så jeg har i stedet valgt at skrive den til mig selv og min familie. Jeg har jo levet et almindeligt liv, haft nogle gode mænd, og jeg har aldrig været syg. Det er jo kun mit job der har været specielt. Der er sikkert mange almindelige mennesker, som har meget mere at fortælle end mig. Tænk bare på de soldater, der lige nu kommer hjem fra Afghanistan, siger Susanne Breuning.

  Skuespilleren skal den 25. august være konferencier ved Tivoli Blomster Show 2013, hvor en række danske, svenske og norske blomsterdekoratører kæmper om at vinde førstepladsen i konkurrencen.

  Læs mere om: