24. maj. 2016
Af Casper Nielsen

TAM TAM i Tivoli griller prins Henrik

Henrik Koefoed
Henrik Koefoed
foto: Birger Storm
Henrik Koefoed griller prins Henrik i årets Tivolirevy i Glassalen, hvor Niels Olsen, Mads Knarreborg, Bodil Jørgensen og Sofie Stougaard står for de øvrige udskejelser.

Henrik Koefod sørger for, at TAM TAM i Tivoli ikke kommer til at stå tilbage for Cirkusrevyen, når det gælder sommerens morsomme parodier på kongehuset.

Koefoed giver den i en sketch som prins Henrik på ferie på Chateau de Cayx med en god flaske rødvin. Den blev præsenteret som et af de numre, hvor der "skal grilles, spiddes og grines", som Tivoli skriver i pr-materialet.

- Nummeret handler om, at prins Henrik er taget på ferie og skriver et postkort hjem til Danmark. Det fortæller, hvordan han har det, hvad han er glad for at slippe for – og hvordan han synes, man bør behandle de kongelige, siger Henrik Koefoed om teksten, der er skrevet af makkerparret Vase & Fuglsang.

Har prøvet det før

- Jeg har jo parodieret prins Henrik før, dog ikke med navns nævnelse i Ørkenens Sønner. Vi lavede en sketch, hvor der var en politikommissær Henri i Casablanca, der talte ligesom prinsgemalen. Og i vores sidste show optrådte også en prins Henrik figur i skikkelse af professor "Baquette minimal". Det nummer var prins Henrik og dronningen i koncertsalen og se sidste år, og vi hilste også på dem i pausen. Men det var, før vi lavede nummeret, så jeg ved ikke, hvad han sagde til det. Men jeg har da ikke fået brev om, at de ville have mit ridderkors tilbage, siger Henrik Koefoed med et grin.

LÆS OGSÅ: Mere TAM TAM

Politisk satire

Koefoed deler scenen med Niels Olsen, Mads Knarreborg, Sofie Stougaard og Bodil Jørgensen.

Sofie Stougaard ses bl.a. i en parodi på Lars Løkke Rasmussen. Bodil Jørgensen gør sig med en af de tvetydige frække tekster, som hun har gjort til sit speciale på revy-scenerne. Denne gang om en hønsegård, hvor de søde høns ”går og gokker”.

Premiere den 2. juni

Årets TAM TAM iscenesættes af Joy Maria Frederiksen og har allerede solgt 18.000 billetter i forsalg.

- Det er vi meget glade for. Der er jo en vis konkurrence fra et telt ude i Dyrehaven, og det tager tid at få en tradition etableret, siger producent Jesper Winge Leisner fra The One and Only Company, der sidste år noterede et samlet salg på cirka 25.000 biletter på hele sæsonen i Glassalen.

Tivolirevyen TAM TAM i Glassalen har premiere den 2. juni og spiller frem til 16. juni, inden den tager til Musikhuset i Aarhus den 31. august.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Læs mere om: