9. jun. 2021
Af af Stine Ramlyng og Britta Bjerre

Teateraktuelle Tammi Øst: Knæene knirker

Tammi Øst
Tammi Øst
Foto: Robin Skjoldborg og Det Kgl. Teater
Tammi Øst er teateraktuel i Anne Linnet-stykket "Jeg er jo lige her" på Det Kongelige Teater. Billed-Bladet har mødt skuespilleren, der har 40-års jubilæum næste år, til en snak om livet, alderen, en nylig flytning, og hvad coronaen har lært hende.

Alderen er ikke noget Tammi Øst sådan går og tænker på i sit daglige arbejde. Men ind i mellem rammer den, når kroppen ikke vil det samme som hovedet. Det gjorde den blandt andet under prøverne til den forestilling hun er aktuel i på Det Kongelige Teater.

Så går man hjem og vræler

– Så rammer det alligevel én som et clash indimellem: Dér står man på scenen til en prøve og hører koreografen sige: ”Jeg har tænkt mig, at her sætter I jer alle sammen ned på knæ.” Og av for helvede, det kan jeg altså ikke. ”Okay, men hvad kan du så?” Og man går hjem og vræler: ”Jeg er gammel.” Hvorefter det går op for én: ”Fuck, det her må du simpelt hen indstille dig på. Det er sådan, det er.

https://imgix.billedbladet.dk/tammi2.jpg
Fra forestillingen "Jeg er jo lige her"
Foto: Det Kongelige Teater

- I morgen siger du bare til koreografen: ”Jeg må gøre noget andet. Hvad finder vi på?” Og det er jo ikke, fordi jeg ikke kan bevæge mig. Jeg giver den da vældig gas. Og det skal jeg også kunne, hvis jeg er ambitiøs og vil stå på en scene. Det er bare det med knæene, der var lidt dumt lige dér. Og det kom der en løsning på, fortæller Tammi Øst i et stort interview i BLADET i denne uge.

Stort interview med Tammi Øst

Tammi Øst og hendes mand, skuespiller Jens Jørn Spottag, er næsten lige flyttet. Hun vil ikke kalde det af rastløshed. Men noget er der. Noget indeni puffer til hende, når det er nødvendigt at flytte og at flytte på sig.

Det har vi talt med hende om, dét og Anne Linnet-forestillingen på Det Kongelige Teater, og hvad coronakrisen har lært hende om at være introvert.

Læs det store interview i denne uges BILLED-BLADET, der på gaden 10. juni.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb23-forsider_0.jpg
BILLED-BLADET nr. 23, 2021

Læs mere om: