Torsdag, 12. december 2019 - af Helle Skram de Fries

Teaterchef rørt over fornem anerkendelse

Kasper Holten.

Kasper Holten.

Foto: Hanne Juul
Teaterchef ved Det Kongelige Teater, Kasper Holten, var beæret over at modtage instruktørprisen, Teaterkatten.
Hvert år uddeler Foreningen Danske Teaterjournalister tre priser. 11. december fandt den årlige uddeling af Teaterpokalen, Teaterkatten og Initiativprisen på Folketeatret.
  Instruktørprisen, Teaterkatten, gik til teaterchef Kasper Holten for forestillingen ”Amadeus”, der udover stor kunstnerisk volumen også blev en stor publikumssucces. -Tilskuerne væltede ind til en flot og lødig aften, lød det blandt andet i motiveringstalen, der blev holdt teaterredaktør på Berlingske Jakob Steen Olsen.  Glad var prismodtageren – både for prisen, der i fysisk form består af en lagkagekniv med graveret navn skabt at sølvkunstner Manuel Schjødt – og for de mange publikummer. - Det Kongelige Teater vil gerne ud til flere og flere mennesker. Børn i Nordsjælland er ikke født med genetiske anlæg for ballet og obo. De fik bare chancen – og det skal flere og flere have, lød det fra kasper Holten.  

Der hvor livet gør ondt

Teaterpokalen, der gives for en ekstraordinær scenekunstnerisk præstation, gik til performer Jeanett Albeck for forestillingen ”Brøgger” på Teater Republique.  - Du tager fat, der hvor livet kan mærkes og gør ondt – kærlighed, smerte, sorg, tab, lød det i talen fra foreningens formand, Rie Hammer, overrakte det smukke sølvfad – også designet af Manuel Schjødt. Med prisen følger også 50.000 kroner. -”Brøgger” er det vigtigste, jeg har været med til at skabe, takkede en meget rørt Jeanett Albeck.
Foto: Hanne Juul
Den tredje pris, Initiativprisen, blev på vegne af Teatergrad, der har skabt skønne ”børnehøjdeforestillinger”.
Foto: Hanne Juul
  Læs mere om prisoverrækkelsen i BILLED-BLADET, der udkommer onsdag 18. december.  

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

                 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden