14. jun. 2016
Af Helle Skram de Fries

Teaterchef Vibeke Windeløv begejstret for Reumert-pris

Vibeke Windeløv
Vibeke Windeløv
Foto: Lars H. Laursen
Det betyder rigtig meget for Betty Nansen Teatrets chef, Vibeke Windeløv, at Peter Asmussen blev Årets dramatiker for forestillingen "Soli Deo Gloria".

-Det betyder ekstra meget for mig, at det netop er Peter Asmussen, der får en Reumert, fortalte en seriøst glad teaterchef, Vibeke Windeløv til BILLED-BLADET.

Hun modtog Reumert-prisen for Årets dramatiker på vegne af Peter Asmussen.

Han fik prisen for forestillingen "Soli Deo Gloria" (Æren er kun til Gud), der blev opført på Betty Nansen Teatret i efteråret 2015, men Peter Asmussen kunne ikke selv være til stede ved Årets Reumert i Operaen søndag den 12. juni.

Vind drømmerejse – deltag gratis

Fra TV til teater

Før sin nuværende stilling som teaterchef var Vibeke Windeløv 40 år i filmbranchen, og hun er kvinden bag Lars von Triers succeser, som blandt andre hans internationale og prisbelønnede gennembrud "Breaking The Waves" fra 1999.

- Jeg har arbejdet sammen med Peter Asmussen siden dengang, og han er en af de største dramatiker. Så det er fantastisk at få en Reumert, som er den største teaterpris, lyder det fra Vibeke Windeløv.

Faktisk var scenograf Julian Toldam Juhlins scenografi til "Soli Deo Gloria" også nomineret i kategorien "Årets Scenedesign" - uden dog at få prisen.

- Men det er jo også stort at være nomineret - og så i hele to kategorier, og så vinde den ene, konstaterer teaterchefen - og tilføjer, at forestillingens succes absolut også skyldes en fremragnede instruktør i Thomas Bendixen, samt naturligvis fire dygtige skuespillere. Tina Gylling Mortensen, Marie Louise Wille, Kasper Leisner og Thomas Levin.

Lover godt for fremtiden

Vibeke Windeløv startede i chefstolen på Betty Nansen Teatret i 2015 med svenske Stefan Larsson som meddirektør.

Siden blev de to enige om at skilles som chefduo, så Vibeke Windeløv i dag er alene på chefposten, mens Stefan Larsson koncentrere sig om at være instruktør.

Og med en Reumert-pris til en af Betty Nansens forestillinger, må man konkludere, at det tegner godt for den nye teaterchef og for Betty Nansen Teatrets fremtid.

Vibeke Windeløv
Vibeke Windeløv
Foto: Lars H. Laursen

Læs mere om: