29. maj. 2011
Af af Bent Sennenwaldt

Thomas Eje i sorg over sin fars død

Thomas Eje
Thomas Eje gik forrest, da kisten blev båret ud af kirken. I næste række Anette – Poul Ejes afdøde kones datter fra hendes første ægteskab – Inge Eje og i bageste række Anettes mand, Ethan, og yderligere en slægtning til afdøde.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Entertaineren Thomas Eje tog afsked med sin far, der døde af en blodprop.

En lun sommerdag i juli sidste år tog kunstneren Poul Eje afsked med sin hustru gennem næsten 30 år, Aase, som blev bisat fra Søborg Kirke. I sidste uge blev Poul Eje, som er far til entertaineren Thomas og musikeren Niels selv bisat i den store, hvide kirke på Søborg Hovedgade.

- Min far fik en nådig død. Det gik hurtigt og uden smerter, sagde Thomas Eje, da han sammen med det store følge havde set den grå rustvogn køre bort med kisten.

Poul Eje boede de sidste mange år af sit liv i Søborg. Først i en villa sammen med Aase, og efter hendes død sidste år flyttede Poul Eje i efteråret ind i en kollektiv­bolig på Søborg Torv.

- Han var åndsfrisk til det sidste. Han fulgte med i alt, og han havde lige købt en ny mobiltelefon, som han glædede sig til at lære at bruge, fortalte sognepræst Merete Sølling i sin tale ved bisættelsen.

Ramt af to blodpropper

Det nåede Poul Eje ikke. Hans søn Niels og Niels' kone Inge besøgte ham sidste søndag. Efter at de var gået, fik Poul Eje en blodprop i hjertet og blev indlagt og opereret samme aften. Operationen gik godt, men få timer senere blev han ramt af endnu en blodprop - og døde.

Efter bisættelsen samledes familie og venner til Poul Eje i restaurant San Marino på Søborg Torv, få skridt fra lejligheden hvor Poul Eje boede de sidste måneder af sit liv.

Poul Eje, som i mange år var en afholdt og dygtig tegnelærer på Skolen for Brugskunst - senere Danmarks Designskole - fyldte 85 den 9. februar i år.

Læs mere om: