22. aug. 2013
Af af Henrik Salling

Thomas Eje indlagt på intensiv

Thomas Eje er blevet ramt af en livsfarlig bakterie
Thomas Ejes kone, Katherine Scrivens Eje, får set en del mere til Thomas det næste stykke tid. Til gengæld hører hun nok lidt mindre til ham, da Thomas er blevet bedt om at tale helt sagte.
Foto: Krestine Havemann
Thomas Eje er blevet ramt af en livsfarlig bakterie.

Skuespilleren og entertaineren Thomas Eje fik sig for nylig et chok, da han gik til lægen med det, han troede var en ganske almindelig halsbetændelse.

– Jeg følte det, som om jeg konstant havde en finger nede i halsen. Derfor gik jeg til en halslæge, som straks indlagde mig på intensiv afdeling, fortæller Thomas, som tilbragte de næste 26 timer på afdelingen og efterfølgende tre dages indlæggelse på Sønderborg sygehus.

Thomas er ramt af en strubeinfektion, som på latin hedder Epiglottis acuta. Den er heldigvis yderst sjælden, for bakterien kan i løbet af få timer lukke helt af for strubelåget og dermed for lufttilførslen. Derfor tog lægerne ingen chancer.

Thomas startede med en intravenøs penicillin-behandling og er herefter fortsat med en almindelig penicillin-kur.

– En lille idiotisk kæmpeidiot af en bakterie, som kan ødelægge min stemme fuldstændig, hvis jeg ikke passer på. Derfor må jeg hverken synge eller øve. Jeg skal bare holde mig i ro og holde kaje det næste stykke tid, hvisker Thomas i telefonen fra Als.

Eje var godt i gang med at øve på sit nye show ”Alletiders Glassal”, som skulle have haft premiere den 4. september... i Glassalen i Tivoli. Men showstart er nu udsat til august 2014.

Men heldigvis er der jo ikke noget, som er så skidt, at det ikke er godt for noget.

– Nu får jeg da heldigvis god tid til at øve mig, fortæller Thomas fra Als.

Læs mere om: