1. maj. 2016
Af John Lautrup

TILLYKKE: Anne Marie Vessel Schlüter fylder 67 år

 Anne Marie Vessel Schlüter
Anne Marie Vessel Schlüter
Foto: Birger Storm
Anne Marie Vessel Schlüter har fødselsdag og bliver 67 år. Den tidligere statsministerfrue underviser stadig i ballet.

Anne Marie Vessel Schlüter danser med garanti gennem sin fødselsdag med et af de smil, der smitter alt og alle omkring hende. Den tidligere statsministerfrue er et livfuldt energibundt, der har dedikeret hele sit arbejdsliv til Den Kongelige Ballet.

Underviser stadig

Hun er ikke længere leder af balletskolen, men underviser stadigvæk. Hendes mand gennem de seneste 27 år, den tidligere konservative statsminister, Poul Schlüter, 87 år, ser derfor ikke meget til hende i løbet af dagen hjemme i deres Frederiksberg-lejlighed.

Den sprælske balletkvinde med et humør, der lader til altid at være let på tå, bragede ind i danskernes bevidsthed, da hun og den daværende statsminister bekendtgjorde deres forlovelse ved et solbeskinnet pressemøde på plænen ved Marienborg. De blev gift den 21. juli 1989.

Mors Dag: Glæd din mor i 6 eller 12 uger og få 2 biografbilletter

En stor sorg

Året forinden var Poul Schlüters kone, Lisbeth Schlüter, død af kræft. En stor sorg for ham, og han fik en ny slem forskrækkelse, da Mie, som Anne Marie Vessel Schlüter bliver kaldt, fik konstateret brystkræft for et par år siden. Men hun kom igennem sygdomsforløbet med sit umådelige lyssind og er i dag erklæret rask.

Anne Marie Vessel Schlüter deler sit liv med en 20 år ældre mand. Men hun har også været kæreste med en næsten 20 år yngre mand. Som 36-årig fik hun skuespillersønnen, Niclas Vessel Kølpin, med den dengang kun 19-årige kollega, Alexander Kølpin.

Læs mere om: