30. okt. 2017
Af Majken Munk

TILLYKKE: Balletmester Nikolaj Hübbe fylder 50 år

Nikolaj Hübbe
Foto: Lars H. Laursen / BILLED-BLADET
Balletmesteren på Det Kongelige Teater og ”Vild med dans”-dommer Nikolaj Hübbe fylder rundt, men fødselsdage betyder faktisk ikke ret meget for ham.

Siden 2008 har Nikolaj Hübbe stået i spidsen for balletten på Det Kongelige Teater, men flertallet af danskere kender ham nok bedst med et skilt i hånden bagved dommerpulten i ”Vild med dans”, hvor han bedømmer Danmarks modigste dansere.

Nikolaj Hübbe er en arbejdsmand

Den velformulerede mand fylder 50 år, men fødselsdage er faktisk ikke noget, han går op i.

- Alder betyder rimelig lidt for mig. De milepæle, der er i mit liv, det er noget, der er tilknyttet mit arbejde. Det er dér, jeg får pointene ind, mere end en dato, hvor jeg fylder et eller andet, fortalte balletmesteren i et stort interview i BILLED-BLADET op til sin 50-års fødselsdag.

Derfor er tanken heller ikke, at fødselsdagen – selv om den er rund – skal fejres.

Fortryllende karriere

Allerede da Nikolaj Hübbe var 18 år blev han udråbt som en af ballettens fremtidige klareste stjerner. Da han dansede rollen Romeo i ”Romeo og Julie” tog han alle med storm, og pressen måtte konkludere at han var fremtidens mand.

Senere har det vist sig at være sandt. Foruden en karriere i Danmark, har Nikolaj Hübbe tilbragt mere end 15 år i New York, hvor han har danset som solodanser, som er det ypperste i balletbranchen.

Læs mere om: