TILLYKKE: Balletmester Nikolaj Hübbe fylder 50 år

Foto: Lars H. Laursen / BILLED-BLADET
Balletmesteren på Det Kongelige Teater og ”Vild med dans”-dommer Nikolaj Hübbe fylder rundt, men fødselsdage betyder faktisk ikke ret meget for ham.

Siden 2008 har Nikolaj Hübbe stået i spidsen for balletten på Det Kongelige Teater, men flertallet af danskere kender ham nok bedst med et skilt i hånden bagved dommerpulten i ”Vild med dans”, hvor han bedømmer Danmarks modigste dansere.

Nikolaj Hübbe er en arbejdsmand

Den velformulerede mand fylder 50 år, men fødselsdage er faktisk ikke noget, han går op i.

- Alder betyder rimelig lidt for mig. De milepæle, der er i mit liv, det er noget, der er tilknyttet mit arbejde. Det er dér, jeg får pointene ind, mere end en dato, hvor jeg fylder et eller andet, fortalte balletmesteren i et stort interview i BILLED-BLADET op til sin 50-års fødselsdag.

Derfor er tanken heller ikke, at fødselsdagen – selv om den er rund – skal fejres.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Fortryllende karriere

Allerede da Nikolaj Hübbe var 18 år blev han udråbt som en af ballettens fremtidige klareste stjerner. Da han dansede rollen Romeo i ”Romeo og Julie” tog han alle med storm, og pressen måtte konkludere at han var fremtidens mand.

Senere har det vist sig at være sandt. Foruden en karriere i Danmark, har Nikolaj Hübbe tilbragt mere end 15 år i New York, hvor han har danset som solodanser, som er det ypperste i balletbranchen.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden