Lørdag, 14. januar 2017 — af af Hanne Rask

TILLYKKE: Bent Mejding fylder 80 år

Susse Wold, Bent Mejding
Susse Wold, Bent Mejding
Foto: All Over
Skuespiller, instruktør m.v. Bent Mejding, der blev folkeeje i rollen som Jørgen Varnæs i Matador, fylder 80 år den 14. januar.

En af Danmarks store skuespillere gennem et par menneskealdre, Bent Mejding, fylder 80 år den 14. januar. Bent Mejding har i mange år været en kendt og agtet skuespiller på teater og film, men det store folkelige gennembrud kom for alvor, da han i årene 1978-1982 spillede rollen som Jørgen Varnæs i TV-serien "Matador".

Foto: AOP

Her har han en stor fascination af og forelskelse i Gitte Grå, der spilles af Susse Wold, som han blev gift med den 21. maj 1983 på Hawaii.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De to havde tidligere spillet sammen - blandt andet i teaterstykket "Privatliv" i starten af 70'erne, hvor de også var på scenen som par.

Bent Mejding: Kærlighed til Susse - og Hawaii

Bent Mejding har tidligere været gift med Susanne Theil, som har har børnene Lars og Anna med, men parret blev skilt i begyndelsen af 70'erne, da Bent Mejdling forelskede sig i Susse Wold.

Bent Mejding er både skuespiller og instruktør og har i flere omgange også været teaterdirektør og er formand for Teaterdirektørforeningen.

Han har som instruktør iscenesat flere forestillinger på Det Kongelige Teater og har modtaget adskillige udmærkelser - blandt andre Poul Reumert-legatet i 1964, Olaf Poulsens mindelegat i 1969, Mogens Wieth-legatet i 1971 og H.C. Andersen-medaljen i 1994.

Og i 1995 blev han Ridder af Dannebrog.

Ægteparret Susse Wold og Bent Mejding har et nært forhold til Hawaii, hvor de tilbringer meget tid, og det var derfor kun naturligt, at valget faldt på Hawaii, da de i 1983 giftede sig.

LÆS MERE: Bent Mejding skabte problemer i "Matador"

Herunder kan du se et galleri med fotos fra fødselsarens spændende første 80 år

Galleri: Bent Mejding

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden