25. mar. 2017
Af Lisbeth Grube

TILLYKKE: Jytte Abildstrøm fejrer 83-års fødselsdag med familien

Jytte Abildstrøm.
Jytte Abildstrøm.
Foto: Krestine Havemann
Den står på lagkage og familiehygge for Jytte Abildstrøm, som fylder 83 år lørdag.

En farverig fødselar fejres lørdag. Jytte Abildstrøm fylder nemlig 83 år, og den livsglade skuespiller, tidligere teaterleder og ildsjæl markerer dagen med familie og venner. Heriblandt sønnerne, skuespiller Peter Mygind, og behandler Lars Mygind.

- Lars kommer hjem fra Grønland, hvor han har undervist, og Peter dukker op med dejlige lagkager. En ven bager boller, og så samles vi 23 mennesker af forskellig alder, køn og gøremål i vores fælleshus. Det bliver vidunderligt, siger Jytte, der bor i et økologisk bofællesskab ved Roskilde.

Foredrag en gang om ugen

Trods sin høje alder holder dagens fødselar med det karakteristiske røde hår et tempo, der kan tage pusten fra de fleste. Hun holder foredrag en gang om ugen og er en ivrig miljøforkæmper. Jytte Abildstrøm sprudler af energi.

- Jeg har spist økologisk i 30 år, går ture og er bevidst om, at psyke og krop hænger sammen. Man bliver, hvad man tænker og læser, og lige nu sidder jeg og læser en bog, der hedder ”Glædens bog”. Så kan jeg da ikke andet end være glad, siger Jytte Abildstrøm, som slutter dagen af med en fødselsdagsmiddag på en økologisk restaurant i Hellerup.

Læs mere om: