19. dec. 2015
Af John Lautrup

Kirsten Lehfeldt fylder 63 år

Kirsten Lehfeldt
Kirsten Lehfeldt.
Foto: All Over/BILLED-BLADET
Kirsten Lehfeldt er meget mere end komiker, men hun er altså sjov som mand.

Kirsten Lehfeldt er i den for en kvinde kedelige situation, at hun er bedst kendt som mand. Eller rettere mænd. For utallige er de bøvede og bøvsende mandetyper, hun i parløb med veninden, Søs Egelind, har udleveret til spot og spe og morskab.

De to veninder har i årevis samarbejdet om kostelig satire, blandt andet i TV-serien "Kongeriget", og de bor dør om dør i Nordsjælland. Så mon ikke Søs Egelind sidder med ved fødselsdagsbordet, når Kirsten Lehfeldt i dag fejrer sin 63 års fødselsdag.

Kirsten Lehfeldt som Edith Piaf

Ved samme bord sidder sikkert hendes mand, Stig Hoffmeyer, og datteren, Mille Lehfeldt. En familie af skuespillere, der også spiller familie i "Shrek"-filmene. Her lægger Kirsten Lehfeldt stemme til dronning Lillian, mens kong Haralds stemme tilhører Stig Hoffmeyer, og Mille Lehfeldt har indtalt rollen som prinsesse Fiona.

Alt sammen skuespillerjob i den såkaldt lette genre. Men der er meget mere end en komiker i Kirsten Lehfeldt. Hun brød i sin tid igennem som en rørende Edith Piaf i stykket af samme navn, og hun har haft roller på de fleste københavnske teatre.

Pølser i kartoffelmos

På film fik hun omgående sit gennembrud i "Flamberede hjerter" fra 1986, der indbragte hende en Bodil for bedste kvindelige hovedrolle. Mange vil huske den kostelige scene, hvor hun som hævn med fedtet hår og lurvet udtryk serverer pølser i kartoffelmos for sin mands fine gæst.

LÆS MERE: Mille Lehfeldt: Pludselig vidste jeg bare, det skulle være ham

Og i denne søde juletid skal det også nævnes, at hun har medvirket i to julekalendre. Nemlig "Nissebanden" og "Jul i den gamle trædemølle".

Stort tillykke til Kirsten Lehfeldt.

Læs mere om: