Lone Hertz har 60-års skuespillerjubilæum

Lone Hertz.

Lone Hertz.

Foto: Lars H. Laursen
I dag for præcis 60 år siden debuterede Lone Hertz på ABC Teatret sammen med Dirch Passer.

77-årige Lone Hertz kan fejre et ganske særligt jubilæum midt i den søde juletid. Fredag den 16. december har den folkekære og livsglade skuespiller nemlig 60-års skuespillerjubilæum.

- Ja, det er utroligt! Det er 60 år siden, jeg debuterede sammen med Dirch Passer på ABC Teatret som solist. Jeg husker det tydeligt, fortæller Lone Hertz til BILLED-BLADET.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

I 1956 blev purunge 17-årige Lone Hertz hyret af revydirektør Stig Lommer til at spille over for den legendariske komikerduo Dirch Passer og Kjeld Petersen. Herfra gik det stærkt. Efter mange år med store roller på scenen og ved filmen blev hun i 1980 direktør for Bristol Teatret med kollegaen Malene Schwartz og siden leder af Aveny Teatret. I 1984 påtog hun sig hvervet som rektor for Statens Teaterskole.

Lone Hertz også på TV

I dag er er Lone Hertz stadig yderst aktiv med foredrag, teater og oplæsning. Hun har netop været på turné med succesforestillingen ”Frøken Nitouche”, og så har der været herligt gensyn på DR med Lone Hertz. Dels i ”Bedrag”, hvor Lone Hertz spillede Christensens demente hustru Grethe, dels i komedieserien "Ditte & Louise" over for Henning Jensen.

- Det er morsomt, at jeg har fået lov at være på TV i et par små roller. De har været rigtig sjove for mig at spille, fordi de var så forskellige, fortæller Lone.

Sådan skal dagen fejres

Oven på et travlt efterår tøver dagens jubilar ikke på spørgmålet om, hvordan hun skal fejre dagen:

- Hjemme i min seng, ler hun.

LÆS MERE: Lone Hertz: - Frøken Nitouche på teatret er noget helt nyt

BILLED-BLADET ønsker Lone Hertz stort tillykke med skuespillerjubilæet!

Lone Hertz i "Bedrag".
Foto: Martin Munch

Lone Hertz i "Bedrag".

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden