30. okt. 2016
Af af Helle Skram De Fries

Tillykke: Nikolaj Hübbe fylder 49 år

Nikolaj Hübbe
Nikolaj Hübbe.
Foto: Birger Storm.
Balletmester og "Vild med dans"-dommer Nikolaj Hübbe kan på sin 49-års fødselsdag glæde sig over en bragende succes ved premieren på balletten ”Giselle”.

Søndag den 30. oktober fylder balletmester ved den Kongelige Ballet Nikolaj Hübbe 49 år.

Og sammen med det flotte solskin kan balletmesteren glæde sig over, at der både var fuldt hus, mange fremkaldelser og stående ovationer ved premieren på balletten ”Giselle” på Det Kongelige Teater lørdag den 29. oktober.

Sammen med Silja Schandorff har Nikolaj Hübbe koreograferet, og netop ”Giselle” er den ballet, der har betydet mest for Nikolaj Hübbe gennem hans flotte karriere.

”Jeg har elsket den lige siden mine tidligste år på balletskolen”, skriver Nikolaj Hübbe i forordet til kataloget om ”Giselle”.

Fejrer med familien

Fredag var Nikolaj Hübbe på plads i dommerpanelet til ”Vild med dans” Knæk cancer-aften.

Her var han endnu ikke helt sikker på, hvordan fødselsdagen om søndagen skulle fejres.

- Jeg regner med, jeg skal ud at spise sammen med min mor, far og søster. Det er mig, der skal arrangere det, men jeg har ikke fået bestilt bord endnu. Men et eller andet skal der da ske, fortalte Nikolaj Hübbe til BILLED-BLADET.

Nikolaj Hübbe har netop forlænget sin kontrakt med Den Kongelige Ballet frem til foreløbig 2020, og med premieren på ”Giselle” har han rundet den 10. nyopsætning, siden han i 2008 tiltrådte som balletmester.

Nikolaj Hübbe var i en årrække fra 1992-2008 solodanser ved New York City Ballet.

Og 2014 blev han ridder af Dannebrogordenen.

LÆS MERE: Nikolaj Hübbe sælger sit hus

Læs mere om: