13. jun. 2016
Af Helle Skram de Fries

TILLYKKE: Peter Schrøder fejres af teatret på sin 70-års fødselsdag

Peter Schrøder
Peter Schrøder
Foto: Lars H. Laursen
I ti år har Peter Schrøder stået i spidsen for Vendsyssel Teater, og mandag 13. juni hylder teatret deres chef med en stor reception på den runde dag.

- Jeg står faktisk med det ene ben ude af døren, lyder det fra en glad Peter Schrøder, da BILLED-BLADET ringer og ønsker tillykke med 7o-års fødselsdagen.

Peter Schrøder er på vej hen til Vendsyssel Teater, som han har været chef for i lidt over ti år.

Deltag i vores afstemning og vind drømmerejse

- De holder en reception for mig, og det er jeg vældig beæret over, fortæller Peter Schrøder, der naturligvis har fruen, Susanne Heinrich, med til den festlige begivenhed.

Peter Schrøder venter med den private fest

- Jeg har rundet nogle skarpe hjørner, som jeg ikke har tænkt så meget over, men det gør jeg nu med det her. Da man selv var 16-17 år, syntes man jo dem på 70 var voldsomt gamle. Men jeg glæder mig til receptionen, forsikrer fødselsdagsbarnet.

- Den private fest venter jeg med. Når man bor i Nordjylland, er det svært at samle familien, hvor nogle bor så langt væk som i New York, så vi tager den private fest i august.

LÆS MERE: Hilda Heick fylder 70 år

Den glæder Peter Schrøder sig også til, og så glæder han sig over, at der snart åbner et nyt stort teaterhus i Nordjylland - nærmere betegnet i bymidten af Hjørring.

- Det er en rigtig solstrålehistorie i en tid, hvor de fleste teatre lukker ned, og der bliver skåret i tilskud.

"Det er fan'me uhyggeligt du"

Peter Schrøder blev uddannet i 1973 fra Statens Teaterskole. I årene 1977-1982 var han på Det Kongelige Teater, og han har både instrueret og medvirket i forestillinger, der repræsenterer et repetoire, som spænder fra det klassiske til det moderne.

Gennembruddet fik Peter Schrøder allerede som nyuddannet, da han doblerede Frits Helmut i "Niels Klims underjordiske rejse" på Gladsaxe Teater i 1973.

Og så blev Peter Schrøder landskendt, da han lancerede begrebet "Det er fan'me uhyggeligt du" i tv-satiren "Den go'e, den onde og den virkelig sjove" i 1990-1992.

Kendt er han også fra tv i "Jul i den gamle trædemølle" fra 1990-1992, og ikke mindst "Flemming og Berit" i 1999, hvor han spillede sammen med Søs Egelind.

Og nu er han kendt og elsket som chef for Vedssyssel Teater, der hylder ham på på den runde dag.

Læs mere om: