TILLYKKE: Sofie Gråbøl fylder 49 år

foto:Krestine Havemann
Hele landets Sara Lund fra "Forbrydelsen" fejrer fødselsdag den 30. juli, men er snart klar i nye store roller på Det Kongelige Teater, og hos Lars von Trier - overfor Uma Thurman og Elvis Presleys barnebarn, Riley Keough.

Sofie Gråbøl – 49 år den 30. juli – har allerede nået mere end de fleste, siden hun debuterede i den internationale film "Oviri" i 1986 – overfor Donald Sutherland.

Herhjemme har hun markeret sig i et utal af roller på scenen, i film og på TV. Det helt store, folkelige gennembrug herhjemme og i udlandet indtraf med rollen som den sweater-klædte Sara Lund i "Forbrydelsen" - der også har aksffet hende kongelige fans. Ikke mindst prins Charles' hustru, hertuginde Camilla.

 

Den travle skuespillerinde hviler ikke længe på laurbærrene.  Når fødselsdagsfejringen er forbi, banker to nye, spændende projekter på.

Sofie Gråbøl skal fra den 29. august  til 14. februar 2018 spille forestillingen ”Scener fra et ægteskab” på Det Kongelige Teater sammen med Morten Kirkskov.

Ny stor film på vej

Samtidig er hun i gang med Lars von Triers næste film, ”The House that jack built”. Sofie Gråbøl arbejder her sammen med den amerikanske "Mad Max"-skuespillerinde, Riley Keough.

I Lars von Triers kommende film følger man den intelligente seriemorder Jack, og historien breder sig over en periode på 12 år.

Sofie Gråbøl har en af de markante roller i filmen som en af de kvinder, som seriemorderen stifter bekendtskab med.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Sammen med internationale stjerner

Skuespillerinden Riley Keough, der er barnebarn af Elvis Presley, og Sofie Gråbøl spiller overfor "'The Outsiders"-skuespilleren Matt Dillon og stjernen fra bl.a. "Der Untergang",  Bruno Ganz. 

Også Uma Thurman er en af de udenlandske stjerner, som skal stifte bekendtskab med ”Forbrydelsen”s Sara Lund, som Sofie Gråbøl er kendt som i udlandet.

Privat er Gråbøl mor til børnene Bror og Gudrun, som hun har med sin eksmand, filmklipper Jacob Thuesen.

LÆS MERE: "Alice i Eventyrland" hjalp Sofie Gråbøl gennem kræftsygdom

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden