11. dec. 2017
Af John Lautrup

TILLYKKE: Sonja Oppenhagen fylder 69 år

Sonja Oppenhagen
Sonja Oppenhagen
Foto: Birger Storm
Sonja Oppenhagen, der snart igen kan opleves som den spirituelle Lydia i TV-serien "Badehotellet", har fødselsdag.

Sonja Oppenhagen fylder 69 år midt i julemåneden, og i den gavebod af roller, hun har spillet i en lang karriere, er også adskillige i TV-julekalendere.

Men når alt er målt og vejet, vil hun sandsynligvis blive husket for markante biroller i to voksen-TV-serier: "Matador" og "Badehotellet".

Hun er den spirituelle Lydia, søster til Birthe Neumanns snerpede og sortseende fru Fjeldsøe, i "Badehotellet", hvor femte sæson sendes i det nye år. Og så er og var hun uforglemmelig som Vicki Arnesen i "Matador".

Sonja Oppenhagen flittig på teatret

Det kan synes uretfærdigt, at to biroller i TV-serier sætter sig mere i folks erindring end det væld af store teateropgaver, hun også har haft gennem sin lange karriere.

Men det er skuespillets væsen. Teater er flygtigt og kommer ikke ud til så mange. TV-serier bevares, kan genudsendes og kommer ud i alle hjem.

Julekalenderne med Sonja Oppenhagen på rollelisten er i øvrigt "Jul i Juleland", "Krummernes jul" og "Juleønsket".

Oprindelig uddannet som balletdanser er der stadig en lethed over Sonja Oppenhagen, som publikum forhåbentlig kan opleve mange år endnu. Hun har i hvert fald ikke tænkt sig at lade sig pensionere foreløbig.

Privat er hun på 24. år sammen med kapelmester Stig Christensen og bruger gerne fritiden med den øvrige familie, der tæller børnene Oliver, 33, Anne, 42 - selv skuespiller og psykoterapeut – bonussønnen, den 29-årige Johan, der er musiker, og altså børnebørnene Cornelia, 13, og Julia, 8.

Læs mere om: